• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Posters social media

posters social media voor het onderwijs 

54 posters social media - originele en leerzame

Sinds 2012 worden de posters social media ingezet om een veilig gebruik van internet onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. Social media is een belangrijk onderwerp om te bespreken met de leerlingen. Aan de hand van de posters en de lessen social media is het gemakkelijk om de risico's van social media in de klas of groep bespreekbaar te maken. Op deze pagina een overzicht van alle posters die verkrijgbaar zijn. 

Social media

Social media zijn alle websites of apps waarop iedereen informatie kan delen, zoals tekst, afbeeldingen en video's. Andere gebruikers kunnen daarop reageren of de berichten delen. Voorbeelden van social media zijn Facebook, Twitter, Instagram en Whatsapp.

Dagelijks op internet

Tegenwoordig gebruiken bijna alle kinderen en jongeren dagelijks het internet. In de meeste gevallen bezoeken ze het internet voor toegang tot social media. Veel van de leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben gedurende de hele dag contact met vrienden en anderen via sociale media. In het voortgezet onderwijs hebben meisjes vaker online contact dan jongens.

Problematisch sociale mediagebruik

Problematisch social mediagebruik, met negatieve gevolgen, komt ruim twee keer zoveel voor bij leerlingen in het voortgezet onderwijs als leerlingen in groep 8 van het basisonderwijs. 

Posters social media

Met de posters social media hopen wij een bijdrage te leveren aan de bewustwording in het gebruik van social media en de gevaren die ook in deze 'nieuwe wereld' gebeuren. De posters op A3-formaat passen allemaal in de wissellijsten en poster standaards

Poster standaard

Overzicht van alle posters social media:

 

Poster 'Focus en social media' (A3)
Voorkom afleiding door social media. Smartphones en sociale media kunnen bij leerlingen zó afleiden dat hun schoolwerk eronder gaat lijden, maar het beinvloed ook de rest van het dagelijkse leven. Voorkom teveel afleiding door social media en focus! De tekst op de poster: Focus, geen afleiding.

Poster 'Wat is jouw doel?' (A3)
Focus op je doel! Een doel bereiken wil beter en gemakkelijker als je je goed kunt focussen en je niet, door bijvoorbeeld social media, teveel laat afleiden. Social media is natuurlijk ook te gebruiken om je doel juist te bereiken! Laat je niet afleiden.Concentreer je op je doel. Probeer je doel stap voor stap te bereiken.