• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Posters social media

posters social media voor het onderwijs 

Posters social media

Sinds 2012 worden de posters social media op scholen ingezet om een veilig gebruik van internet onder de aandacht te brengen. Social media is een belangrijk onderwerp om te bespreken met de leerlingen. Aan de hand van de posters en de lessen social media is het gemakkelijk om de risico's van social media in de klas of groep bespreekbaar te maken. Op deze pagina een overzicht van alle posters die verkrijgbaar zijn over veiligheid en internet gebruik. De visueel aantrekkelijke posters die een waarschuwing laten zien over de gevaren van social media voor leerlingen kunnen een goed hulpmiddel zijn in het onderwijs. Ze helpen de leerlingen om zich bewust te worden of te blijven van de risico's die verbonden zijn aan het gebruik van social media en andere online activiteiten. De posters hebben ook een drempelverlagende werking omdat slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag eerder hulp gaan zoeken.

Posters social media

Social media posters

Met onze social media posters hopen we bij te dragen aan de bewustwording van het gebruik van social media en de gevaren die er zijn in deze 'nieuwe wereld'. Maak een statement met de social media posters ontworpen door Herman Vos. De posters op A3-formaat passen allemaal in de wissellijsten en poster standaards

Social media

Social media zijn alle websites of apps waarop iedereen informatie kan delen, zoals tekst, afbeeldingen en video's. Andere gebruikers kunnen daarop reageren of de berichten delen. Via sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en Whatsapp kunnen gebruikers tekst, afbeeldingen en video's delen en met elkaar communiceren. Het maakt een open uitwisseling van informatie en inhoud tussen mensen mogelijk, die voorheen niet mogelijk waren.

Jongeren zijn dagelijks op internet

Tegenwoordig gebruiken bijna alle kinderen en jongeren dagelijks het internet. In de meeste gevallen bezoeken ze het internet voor toegang tot social media. Veel van de leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben gedurende de hele dag contact met vrienden en anderen via sociale media. In het voortgezet onderwijs hebben meisjes vaker online contact dan jongens.

Problematisch sociale mediagebruik

Problematisch social mediagebruik, met negatieve gevolgen, komt ruim twee keer zoveel voor bij leerlingen in het voortgezet onderwijs als leerlingen in groep 8 van het basisonderwijs.