lesmateriaal over grensoverschrijdend gedrag

Lesmateriaal over grensoverschrijdend gedrag

Er zijn verschillende vormen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, intimidatie, grooming, sexting, discriminatie, maar ook agressie en geweld. Grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar maken vergroot, bij kinderen en jongeren, de bewustwording over wat ongewenst gedrag is en de impact die het heeft op anderen. Een les hierover geven en/of er over praten geeft meer inzicht en helpt bij het voorkomen ervan. 

Les en posters over grensoverschrijdend gedrag

 • Les over sexting
  De les over sexting legt leerlingen uit wat sexting is en wat de gevaren ervan kunnen zijn. Deze les omvat twee posters A3-formaat, de werkwijze, een werkblad (digitaal) en twee PowerPoint-presentaties. 

 • Posters over sexting
  Twee posters om jongeren bewust te maken van de mogelijke gevaren van sexting. Sexting kan strafbaar zijn en anderen kunnen (zelfgemaakte) seksuele video's of foto's doorsturen of verplaatst naar andere (pornografische) websites.

 • Les over grooming
  In de les wordt uitgelegd wat grooming is, dat het iedereen kan overkomen en dat grooming strafbaar is. Deze les omvat twee posters A3-formaat, de werkwijze, werkblad (digitaal), het verhaal over Sofie en een PowerPoint-presentatie. 

 • Posters over grooming
  Drie posters over grooming. De poster is bedoeld om leerlingen te waarschuwen en bewust te maken van de gevaren op internet.

 • Verhaal over grooming 'Sofie'
  Sofie zit thuis op haar kamer, ze verveelt zich en schrijft een berichtje aan haar Whatsapp groep van school. Ze is verliefd geraakt op haar internet vriend James. Het verhaal laat zien dat dingen op internet anders kunnen zijn dan ze in werkelijk zijn.

Nieuw lesmateriaal over grensoverschrijdend gedrag

De nieuwe posterserie 'Ongewenst gedrag is ongewenst!' is verkrijgbaar als A3 en A2 Bekijk alle posters over grensoverschijdend gedrag