• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Lezen

Lezen is zoveel meer!

Posters over lezen

Er is een ruime keus uit meer dan 20 vrolijke en kleurrijke posters over lezen in verschillende formaten (A1, A2 en A3). Op de grote A1-formaat poster 'Lezen is zoveel meer' staan veel grappige afbeeldingen en teksten die zeker allemaal gelezen zullen worden! De poster stimuleert tot lezen. Je wilt zeker al die grappige teksten allemaal gelezen hebben.

Posters over lezen voor in de klas of thuis

De posters over lezen zijn leuk voor in de leeshoek in de klas, maar ook leuk voor thuis. Een gezellig plekje waar de kinderen rustig kunnen lezen. Een leeshoekje wordt nog gezelliger met grappige posters aan de wand en wat is toepasselijker dan een posters over lezen die je aanmoedigd om te gaan lezen? 

Posters voor in de bibliotheek

Je gaat uiteraard naar de bibliotheek om een boek te lenen, maar hoe leuk is het, als in de bibliotheek ook allemaal vrolijke posters hangen die over lezen gaan? Niet alleen in de gewone bibliotheek, ook in de schoolbibliotheek is het leuk om een posters over lezen op te hangen. De teksten en illustraties op de posters zijn gemaakt door Herman Vos. 

Bekijk alle posters over lezen

Kamishibai of verteltheater

Voorlezen met een Kamishibai of verteltheater is super leuk voor in de klas op school, maar ook voor bijvoorbeeld in een verzorgingshuis.
Lees meer over voorlezen met een Kamishibai of verteltheater

Lees gratis de inspirerende moraal verhalen

Op deze website staan veel inspirerende verhalen. U kunt ze gratis lezen en voorlezen aan uw kinderen of leerlingen. Ga hier naar het overzicht van de inspirerende verhalen.

Voorlezen aan kleuters en jonge kinderen

Voor de Kamishibai of een verteltheater zijn 20 vertelverhalen gemaakt speciaal voor jonge kinderen. De verhalen van Beertje Anders gaan bijvoorbeeld over de vier jaargetijden, afspraken maken, gezonde voeding en hygiëne. Er zijn ook vertelverhalen over ruzie maken, sorry zeggen en pesten. Bekijk alle vertelverhalen van Beertje Anders.

Lezen doen we samen

Samen lezen is gezelliger dan alleen lezen. Beertje Anders en Beertje Lief lezen vaak samen een boek. Download de gratis kleurplaat. 

Gratis kleurplaat

Bij de poster 'lezen doen we samen' is een kleurplaat gemaakt die je gratis kunt downloaden.

Kleurplaat Lezen Doen We Samen
PDF – 85,8 KB 34 downloads

Gratis kaartjes om mee naar huis te geven

Om het lezen thuis te stimuleren kunnen onderstaande kaartjes meegegeven worden voor thuis. 


Kaartjes Samen Lezen Voor Thuis
PDF – 1,5 MB 36 downloads

*Tip - Druk ze af op wat dikker papier

Voorlezen helpt bij de taalontwikkeling

Voorgelezen worden is heel leuk en belangrijk! Door dagelijks voor te lezen vergroot je de woordenschat van het jonge kind. Beertje Anders is dus ook goed voor het bevorderen van de taalontwikkeling. Door de meer dan zestig lees- en luisterverhaaltjes worden de woordenschat en de taalgevoeligheid van het kind beter. Dat is belangrijk want een rijke woordenschat geeft het kind zelfvertrouwen. Het leert de wereld beter te begrijpen.

Bij Beertje Anders worden moeilijke woorden niet vermeden, maar wordt geprobeerd om ze uit te leggen. Een gesproken verhaal met prenten is voor kinderen een motivatie om het verhaal nog eens te horen. En nog eens. Samen met Beertje Anders beleven de kinderen vele avonturen in de verschillende verhaaltjes, liedjes, spelletjes en mopjes. Zo kan spelenderwijs veel geleerd worden over allerlei, soms lastige, situaties uit het dagelijkse leven. Maar omdat Beertje Anders echt wat te vertellen heeft, zullen ook oudere kinderen en zelfs volwassenen veel plezier beleven aan het voorlezen en er veel van leren. Ga naar de website van Beertje Anders