Buttons

Buttons over diverse thema's

Standaard zijn er buttons verkrijgbaar over lezen, overgaan naar de volgende klas of groep, pesten, respect, LHBTIQ+ en het klimaat. Ze kunnen direct verzonden worden omdat ze uit voorraad leverbaar zijn. Klik op het onderwerp hieronder om alle buttons over dit thema te bekijken.

Buttons dragen een boodschap uit!

Met de buttons kun je uitdrukking geven aan dat waar jij achter staat of wat jouw mening is. Met badges kun je een boodschap uitdragen. Ze zijn een eenvoudige maar krachtige manier om bewustwording te creëren en op te komen voor wat goed is. Hieronder een overzicht van de standaard soorten buttons, deze zijn direct uit voorraad leverbaar. Wil je een button met een eigen ontwerp klik dan hier.

Wat zijn buttons?

Een button is een klein, rond voorwerp dat op kleding of accessoires zoals hoeden en tassen kan worden bevestigd met een geïntegreerde speld. Op de voorzijde heeft het een gedrukte afbeelding of tekst die bedekt is met een laagje transparante folie. Een knoop kan ook gebruikt worden voor decoratieve doeleinden of als accent om een ​​outfit compleet te maken.

De oorsprong van de buttons

De allereerste button was waarschijnlijk de knoop met daarop de tekst 'Long Live the President'. De knoop werd gedragen door de aanhangers van George Washington tijdens diens beëdiging in 1789 als eerste president van de Verenigde Staten. Het dragen van knopen was in de jaren 60 en 70 een ware rage geworden.

Het doel van buttons

Buttons zijn een geweldige manier om jouw mening, gevoelens en overtuigingen te uiten en te delen. Ze zijn een makkelijke en leuke manier om de boodschap te verspreiden van waar je voor staat. Of ze nu als speld worden gedragen of met een magneet op de koelkastdeur worden vastgemaakt, de buttons kunnen worden gezien als een uiting van solidariteit met een probleem, persoon, groep of mening.

Waarom worden buttons gedragen?

Een buttton kan gebruikt worden voor decoratieve doeleinden of als accent om een ​​outfit compleet te maken. Buttons zijn ook verzamelobjecten die vaak worden gebruikt om steun te betuigen aan een bepaald doel, een gelegenheid te herdenken of reclame te maken voor een bedrijf of product.

Buttons kunnen om verschillende redenen gedragen worden:

  • om een boodschap uit te dragen
  • om aan te geven dat je fan bent van iets of iemand
  • om een merk of product te promoten (voor scholen, organisaties of bedrijven)
  • tijdens een evenement of congres ter beveiliging
  • als sieraad en kledingdecoratie

Politiek of ideologisch

Een button wordt gebruikt om een ​​boodschap over te brengen, die politiek of ideologisch van aard kan zijn. Het wordt vaak gedragen of bevestigd aan kleding of andere items als een vorm van expressie of statement.

Fandom

De button is een leuke manier om te laten zien dat je fan bent van een bepaalde band. Het kan worden gedragen als een teken van trots, waarmee je je steun en liefde voor de muziek die ze maken laat zien. Fans kiezen er vaak voor om speldjes te dragen met het logo van hun favoriete band of albumillustraties om hun fandom uit te drukken.

Merchandise

Buttons zijn een geweldige manier voor bedrijven om hun merk of product te promoten. Ze kunnen in veel verschillende vormen, maten en ontwerpen worden gemaakt om een ​​opvallende look te creëren. Knoppen zijn ook veelzijdig; ze kunnen op kleding worden gespeld, als decoratiestuk worden gebruikt of zelfs op tassen en andere accessoires worden geplaatst. Hoe ze ook worden gebruikt, knopen blijven een populair item dat nooit uit de mode raakt.

Herkenbaarheid en zichtbaarheid

Buttons zijn een mooie manier om zichtbaar te zijn en herkenning te creëren. Of ze nu door deelnemers van een organisatie worden gedragen tijdens een evenement of conferentie, of worden gebruikt als beveiligingsreferenties voor werknemers in een groot bedrijf, buttons zorgen voor gemakkelijke identificatie.

Sierraad

Buttons worden ook puur ter decoratie gebruikt. Ze kunnen op kleding vastgespeld worden voor een modieuze look, of als accessoire worden gedragen in de vorm van broches en speldjes. Buttons zijn er in verschillende maten en kleuren en kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals metaal, plastic, hout, leer of schelp.

Buttons verzamelen

Buttons worden graag verzamelt. Zo heeft het LGBTI documentatiecentrum in Amsterdam een collectie van 1000 verschillende buttons over dit onderwerp en het Vredesmuseum verzamelt buttons uit de vredesbeweging. Ze hebben ook een historische waarde.