• Uniek lesmateriaal
 • Makkelijk bestellen
 • Snelle levering

Posters over pesten

Educatieve posters over pesten

Posters over pesten

Elke dag worden kinderen, jongeren en volwassenen gepest. Met de posters over pesten willen we pesten aanpakken en er iets tegen doen. Sinds 1998 helpen de anti pest posters al mee om pesten bespreekbaar te maken. Met de posters over pesten hopen we kinderen, jongeren en volwassenen bewust te maken van de gevolgen van pesten, maar ook om steun te geven aan diegene die gepest wordt. De posters moedigen zowel de pestkop, als de toeschouwers en de slachtoffers aan om pesten te melden. Daarnaast zijn ze ook een signaal naar pestkoppen toe dat pesten niet geaccepteerd wordt. Pesten moet stoppen en moeten we in iedergeval zoveel mogelijk voorkomen! Dus een poster over pesten in elk klaslokaal! Want pesten is geen spelletje! Voor elk moment en elke situatie is er wel een passende poster verkrijgbaar. Zo zijn de affiches of posters een eerste stap naar een fijne en veilige groepssfeer en school. De posters om het pesten te stoppen zijn gemakkelijk online te bestellen en worden snel geleverd. Bewust maken van de ernstige gevolgen van pesten kan ook aan de hand van de andere lesmaterialen. Zie hiervoor het thema pesten

Al ruim 20 jaar ontwerpen
we posters over pesten!

Mooie ontwerpen en hoge kwaliteit drukwerk voor de posters over pesten

De illustraties worden allemaal gemaakt door Herman Vos. Door de originele afbeeldingen en treffende teksten zijn de posters stuk voor stuk zeer doeltreffend. Ook kiezen wij voor het drukken van de posters altijd naar een goede kwaliteit voor de laagste prijs. Alle A3-formaat posters over pesten worden gedrukt op stevig 400 grams glanslaminaat voor een luxe uitstraling. Deze posters passen in een wissellijst of posterstandaard.

Raamposters over pesten

De set van 10 raamposters over pesten zijn dubbelzijdig bedrukt met 20 verschillende afbeeldingen over pesten. De poster kunnen voor aan een raam bevestigd worden zodat zowel van binnen, als van buiten een afbeelding zichtbaar is.

 • Posters over pesten geschikt voor de Week tegen pesten

  Gedurende het jaar zijn er zowel in Nederland, als in België vaste momenten waarop extra aandacht besteed wordt aan pesten. Zo is er in Nederland, van 26 t/m 30 september 2022, De Week Tegen Pesten en wordt in België de Vlaamse week tegen pesten weer georganiseerd van vrijdag 10 februari tot en met vrijdag 17 februari 2023. Tijdens deze week zal de nadruk liggen op een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren. Aandacht besteden aan pesten tijdens de week tegen pesten blijft heel belangrijk en gelukkig doen er elk jaar weer veel scholen aan mee, maar ook buiten deze weken om is het van belang om allert te blijven en pesten zoveel mogelijk te voorkomen.

 • Spreekbeurt pesten of cyberpesten

  Voor een spreekbeurt over pesten of cyberpesten op school worden de polsbandjes vaak gebruikt. Zowel de klasgenootjes als de docent vinden de bandjes erg leuk. De opdruk op de armbandjes is: Pesten, ik doe er niet aan mee. Een spreekbeurt over pesten of cyberpesten waarbij polsbandjes uitgedeeld zijn maakt zeker veel indruk en helpt pesten of cyberpesten bespreekbaar te maken. De polsbandjes ‘pesten, ik doe er niet aan mee’ zijn speciaal gemaakt voor een spreekbeurt op school. Meer (gratis) informatie over het houden van een spreekbeurt over pesten op school.

 • Pesten bij kleuters en jonge kinderen

  Om pesten zoveel mogelijk te voorkomen en bespreekbaar te maken met kleuters en jonge kinderen kunt u kijken op de website van Beertje Anders. Hij maakt vijf afspraken met jonge kinderen om pesten te voorkomen. Bekijk ook het lespakket over pesten voor kleuters op deze website.

 • Posters over pesten voor een project

  De posters zijn geschikt voor een project of week over pesten, maar uiteraard is het goed om het hele schooljaar kenbaar te maken dat pesten niet kan. Met een A3-formaat wissellijst kunt u wekelijks een ander poster over pesten onder de aandcht brengen. 

 • Super grote posters: 'Samen tegen pesten'

  Op de grote A1-formaat poster 'Samen tegen pesten' staan allemaal grappige smiley's met uitspraken over pesten zoals: 'Samen lossen we het op', 'Geef nooit op', 'Toeschouwer? Wat doe jij als je pesten ziet?'. Deze poster over pesten is ook verkrijgbaar in combinatie met de grote A1-formaat poster 'Wees een held en help tegen pesten'. Op de poster staat een afbeelding van een superman stickman. Iedereen die helpt bij pesten is tenslotte een held! 

Overzicht van alle posters over pesten

 

Raamposters pesten (A3)
Een posterset met tien posters, dubbelzijdig bedrukt, op afwasbaar glanslaminaat. Tien posters met 20 verschillende smiley uitdrukkingen en teksten over pesten. 

 

Poster 'Samen tegen pesten' (A1)

De poster 'Samen tegen pesten' om pesten bespreekbaar te maken. Super groot, super simpel, super duidelijk. Een zinvolle poster voor in de klas of in de aula van de school. De leerlingen gaan zeker alle teksten lezen;) Zo kan pesten gemakkelijk bespreekbaar gemaakt worden. Zo kunnen we samen veel pesten voorkomen!

 • Maakt indruk in de aula of gemeenschappelijke ruimte op school
 • Een duidelijk signaal tegen pesten, gericht aan pestkoppen
 • Een hart onder de riem voor de slachtoffers van pesten
 • Duidelijk voor alle leerlingen, docenten en ouders
 • Niet moeilijk! (plakbandje en ophangen)
 • Groot effect en niet duur

 

Poster 'Wees een held' (A1)

De poster 'Wees een held' om pesten bespreekbaar te maken. Super groot, super simpel, super duidelijk. Een zinvolle poster voor in de klas of in de aula van de school. Zo Kan we veel pesten voorkomen!

 • Een duidelijk signaal tegen pesten!
 • Een steun voor leerlingen die gepest worden
 • Niet moeilijk! (plakbandje en ophangen)
 • Groot effect en niet duur

 

Posterpakket 'stop pesten' (A3 en A2)
De vijf posters' Stop pesten' uit dit pakket zijn verkrijgbaar op A2 en A3-formaat. De posters 'Pesten is geen spelletje' en 'waarschuwing! Dit is een pestvrije zone' zijn ontworpen door een 14 jarige jongen die op school met pesten te maken had. De poster 'verdriet' maakt duidelijk hoeveel leed pesten veroorzaakt. De poster 'stop pesten' met het meisje in het verbodsbord was de eerste poster uit deze serie over het thema pesten. De poster met de kikker en de ooievaar heeft als tekst: 'Pesten, geef nooit op! Doe er iets aan' en doet daarmee ook een beroep aan alle omstanders die bij pesten betrokken zijn. De posters zijn ook los verkrijgbaar.

 

Poster 'Stop pesten!' (A3)
De poster 'Stop pesten' is de eerste poster die we uitgegeven hebben en hij is nog steeds heel populair. Het meisje in het verbodsbord met een dikke duim omhoog. Pesten zou altijd direct verboden moeten worden! Dat verdient een dikke duim! Tekst op de poster: Stop pesten

 

Poster 'Ik heb gepest. Sorry!' (A3)
De tekst op de poster 'Ik heb gepest. Sorry!':
Ik heb gepest. Sorry! Soms is alleen sorry zeggen niet genoeg, maar moet je werkelijk iets veranderen! Bij een oprechte verontschuldiging zeg je:

 1. Het spijt mij of sorry.
 2. Het is mijn schuld.
 3. Wat kan ik doen om het goed te maken?
 4. Ik zal zorgen dat het niet weer gebeurt.

 

Poster over pesten en verdriet (A3)
De gevolgen van pesten zijn heel ernstig. Naast dat het, op het moment zelf, veel verdriet veroorzaakt geeft pesten ook blijvende schade. Als je, als kind, gepest wordt heb je daar als volwassene vaak ook nog last van. Het gevolg van gepest zijn zit diep van binnen. Dit wordt heel goed duidelijk door het verhaal en de oefening van het kreukelpapiertje. De tekst op de poster: Pesten is niet alleen het verdriet van duizenden mensen, maar ook duizendmaal het verdriet van één mens, jaar in jaar uit.

 

Poster 'Pesten is geen spelletje' (A3)

Met de poster 'Pesten is geen spelletje' trekken we de vergelijking met het spelletje Pac-Man. Het is belangrijk dat we pesten samen blijven aanpakken en zoveel mogelijk voorkomen. Tekst op de poster: Pesten is geen spelletje. Op de poster 'Pesten is geen spelletje' staat een 'happertje' afgebeeld. Met het computerspelletje Pac-Man moet je je als speler een weg banen door een speelveld met bolletjes en andere voorwerpen. Het doel is om alle bolletjes in het speelveld op te eten. De voorwerpen leveren extra punten op. Pac-Man moet oppassen voor de vier spoken die hem achtervolgen. Als Pac-Man door een spook gepakt wordt, is hij er geweest. Als hij één van de witte pillen pakt worden de rollen tijdelijk omgedraaid en kan hij de spoken uitschakelen. 

 

Poster 'Toeschouwer van pesten' - Wat doe jij als jij pesten ziet? (A3)
Wat kun je het beste doen als je ziet dat er gepest wordt? Een poster met tips voor iedereen die pesten ziet gebeuren. Omstanders hebben een grote invloed op het pesten. Geef steun aan de gepeste, praat er over en bied je hulp aan. Ze kunnen het pesten verergeren door de pester aan te moedigen, maar ze kunnen ook de kant van de gepeste kiezen en helpen bij een oplossing!

 • Wees geen toeschouwer.
 • Loop weg van pesterijen en neem je vrienden mee. 
 • Verander het onderwerp en roddel niet over wat er gebeurde.
 • Onthoud goed wat er gebeurde en gezegd werd.
 • Vraag of de gepeste bij jou en je vrienden komt.
 • Praat met de pestkop.
 • Spreek de pestkop aan op zijn gedrag.
 • Praat en steun het slachtoffer.
 • Vertel het thuis en op school.

Als jij niets doet, wie dan wel? Ook jij kunt het volgende slachtoffer zijn. 

Bijpassend lesmateriaal: Spelvorm Toeschouwers en meelopers

 

Poster 'Opkomen voor jezelf bij pesten!' (A3)
Een poster met zes tips om goe voor je zelf op te komen bij ongewenst gedrag zoals pesten. De gouden tips op de poster helpen om je weerbaar op te stellen tegen pestkoppen.

 

Poster 'Hier geen pestkoppen!' - Dit is een pest vrij gebied! (A3)
Een poster voor op school. De poster geeft de boodschap dat het hier (op school) een pest vrij gebied is en dat pestkoppen niet welkom zijn.

De tekst op de poster:
- Hier geen pestkoppen!
- Dit is een pest vrij gebied!

 

Poster 'Meld pesten!' (A3)
Deze poster gaat juist over het melden van pesten. Dat is zeker geen klikken, daarvoor is pesten veel te erg. 

 

Poster 'Als iemand je pest!' (A3)
Een poster voor kinderen met vijf tips over wat je het beste kunt doen als je gepest wordt. Loopweg, praat er over, zeg 'stop, hou op!', ga naar een veilige plek en zoek iemand om mee te spelen.

De tekst op de poster:

 • Als iemand je pest!
 • Loop weg
 • Praat er over
 • Zeg met luide stem: 'Stop, hou op'
 • Ga naar een veilige plek
 • Vind iemand om mee te spelen

 

Poster 'Pesten, geef nooit op!' (A3)

De tekst op de poster:

 • Geef nooit op!
 • Doe er iets aan

 

Poster 'Pestkop' (A3)

Pestkop

 • Jij bent fout bezig ..., ik niet!
 • Jij pest ..., ik niet.
 • Jij bent gemeen ..., ik niet.
 • Jij moet je rot voelen ..., ik niet.
 • Jij moet je schamen ..., ik niet.
 • Jij moet maar vertrekken ..., ik niet.
 • Jij bent gevaarlijk ..., ik niet.
 • Jij moet je schuldig voelen ..., ik niet.
 • Jij bent respectloos ..., ik niet.
 • Jij ..........., ik niet.

Jij hebt hulp nodig! Ik niet. Jij gaat maar een Cursus Goed Gedrag volgen. Wanneer ga jij je aanpassen?

 

Poster 'Uitlachen doet pijn' (A3)

Tekst op de poster: Lachen is fijn, maar uitlachen doet pijn

 

Poster 'Zeg ik stop, hou dan op!'
Tekst op de poster: 'Zeg ik stop, hou dan op!':