Posters lezen

Posters lezen voor thuis, in de klas en bibliotheek 

Posters lezen in verschillende maten

De meeste posters zijn gedrukt in A3-formaat, ze passen in een posterstandaard of wissellijst. Deze posters zijn enkelzijdig bedrukt op stevig 400 grams glanslaminaat voor een luxe uitstraling. Er zijn twaalf A2-formaat posters gedrukt op gewoon posterpapier en is er één super grote poster gedrukt op A1-formaat.

Ben jij op zoek naar unieke posters over lezen?

Ben jij op zoek naar unieke posters over lezen om op te hangen in de klas of bibliotheek, of gewoon als decoratie thuis? Dan ben je hier precies goed! We hebben een ruim aanbod leuke posters over lezen die je thuis of op school kan ophangen. Deze posters bevatten kleurrijke en vrolijke afbeeldingen, tips om het lezen te verbeteren, grappige uitspraken en slogans over lezen en 10 redenen waarom je zou moeten lezen. Ontdek de drie posters over lezen van Beertje Anders, speciaal gemaakt voor de jongste leerlingen in het basisonderwijs. Voorlezen voor een groep kan heel gezellig met een kamishibai. Hiervoor zijn veel vertelverhalen verkrijgbaar.

Posters lezen voor speciale dagen

Posters lezen voor de leeshoek in de klas

De posters zijn geschikt voor in het leeshoekje in de klas. Een gezellig plekje waar de kinderen rustig hun boek of tijdschrift kunnen lezen. Het leeshoekje maak je nog gezelliger met een paar posters aan de muur en wat is dan toepasselijker dan dat de posters ook over lezen gaan? 

Poster lezen in de bibliotheek

Je gaat natuurlijk naar de bibliotheek om een boek te lenen, maar hoe leuk is het als in de bibliotheek ook allemaal leuke posters hangen die over lezen gaan. Niet alleen in de gewone bibliotheek, ook in de schoolbibliotheek is het leuk om een paar posters over lezen op te hangen

Kleurrijke posters en met veel grappige illustraties

Sommige posters lezen hebben alleen maar tekst, maar de meeste posters hebben ook mooie afbeeldingen. De teksten en illustraties zijn gemaakt door Herman Vos. Een veel verkochte poster is 'Lezen is ... Reizen, Beleven, Ontdekken, Magisch, Genieten, Romantisch, Kennis ... en zoveel meer'. De posters zijn leuk voor in de klas en zullen de leerlingen motiveren om te lezen. Bekijk ook het thema: lezen 

Wissellijst

Met een wissellijst aan de wand kun je reglmatig een andere poster over lezen ophangen. Zo is het elke keer weer verrassend voor je leerlingen  welke poster er nu weer hangt. De wissellijst kan eenvoudig, zonder gaten boren, opgehangen worden met de twee stroken dubbelzijdig plakband.

Overzicht van de teksten op de posters over lezen

Grote A1 poster 'lezen is zoveel meer' (A1)

Een vrolijke en motiverende poster voor in de klas. Bij alle grappige emoticons staan kleine teksten over lezen, de leerlingen gaan zeker alle teksten lezen;) Maar het is ook een mooie poster voor thuis of in de bibliotheek. Daar komen tenslotte al veel volwassenen en kinderen die van lezen houden en zij zullen zeker ook deze kleurrijke poster lezen. Op deze grote poster staan allemaal tips en teksten over lezen. Het is een verzameling van teksten van de andere posters lezen, aangevuld met enkele nieuwe teksten, zoals: 'Lezen is muziek, die je hoort met je ogen' of 'Smartphone? Geef mij maar een boek' Deze grote poster met al die grappige smileys 'vraagt' om gelezen te worden. Daar loop je niet zomaar aan voorbij.

10 redenen om te lezen poster (A3)

 1. Voor je plezier
 2. Om de wereld te verkennen
 3. Om goede keuzes te maken
 4. Om mensen beter te begrijpen
 5. Om te kunnen fantaseren
 6. Om te leren van het verleden
 7. Om je toekomst te veranderen
 8. Om je kennis te vergroten
 9. Om op de hoogte te blijven
 10. Omdat je het kunt!

Een kleurrijke poster voor in de klas. Het doel van de poster is om het lezen, maar ook voorlezen te stimuleren. Lees omdat je het kunt, maar ook om negen andere redenen. Lezen geeft plezier, want je kunt overal komen en heel veel avonturen meemaken. Door te lezen leer je de wereld en de mensen om je heen beter begrijpen en wordt niet alleen je kennis vergroot, maar ook je fantasie. Lees je nieuwsberichten dan houdt dit je op de hoogte van de gebeurtenissen om je heen op dit moment. Natuurlijk is het lijstje met argumenten om te veel te lezen niet compleet. Er zijn nog wel meer goede redenen te bedenken om te gaan lezen of voorlezen.

Lees poster 'Lezen is ...' (A3)

Lezen is ... beleven, reizen, kennis, romantisch, genieten, magisch, ontdekken, ... en zoveel meer.

Lees poster 'Onderschat nooit de kracht' (A3)

Speciaal gemaakt voor de kinderboekenweek. Een leuke stimulerende poster voor in het klaslokaal of de bibliotheek! Voor iedereen die van lezen houdt. Tekst op de lees poster: Onderschat nooit de kracht van een kind met een boek

Lees poster 'Kind met een boek' (A3)

Een leuke poster voor in de bibliotheek en in de klas. Voor alle kinderen die van lezen houden. Tekst op de poster: Onderschat nooit de kracht van een kind met een boek

Lees poster 'De bibliotheek' (A3)

De bibliotheek is het grootste en oudste zoeksysteem. 

Tekst op de poster:
- Voor een boek heb je geen inloggegevens, stroom of accu nodig.

- Bij het lezen van een boek heb je geen last van reclamebanners, virussen, hackers, oplichters, pestkoppen of grooming.
- Een boek hoef je niet te downloaden en crasht niet.
- Een boek kun je eenvoudig even wegleggen om later verder te gaan.
EEN BOEK KUN JE WEL UITLENEN! 

Lees poster 'Like lezen' (A3)

Een leuke poster voor in de klas, op school of in de bibliotheek! De tekst op de poster: Like lezen 'Duimpje omhoog!'
Een steeds populairder wordende formule die uit de gebarentaal afkomstig is. De betekenis van dit gebaar is 'prima!' of 'oké'. Vooral op internet en in berichtjes is het 'Duimpje omhoog!' heel gewoon geworden. Mensen die actief zijn op netwerksites vrágen hun lezers soms zelfs met 'geef/doe een duimpje omhoog' om zo'n emoji aan te klikken. Tegenwoordig zeggen én schrijven nogal wat mensen in zo'n geval 'duimpje omhoog!' Interessant is dat 'duimpje omhoog!' zich nu losmaakt uit de context van de sociale media en ook in andersoortige berichten opduikt. De uitdrukking is gebaseerd op de beeldcultuur. Een beeldcultuur die dankzij de groeiende variatie aan emoji's mogelijk een steeds grotere rol gaat spelen in de intermenselijke communicatie. De posters met het duimpje omhoog geeft aan dat veel lezen heel belangrijk is. 

Lees poster yolo (A3)

Yolo betekent dat je het ervan moet nemen. Dus als je van lezen houdt, lees dan zoveel boeken, als je kunt. De tekst op de lees poster yolo:

 • Yolo
 • dus lees zoveel boeken als je kunt

Yolo kan ook betekenen dat je iets maar één keer in je leven doet. Bijvoorbeeld: 'Ik ga budget jumpen, YOLO!!!!!!!' of 'Ik koop die dure schoenen, YOLO!' Het is een simpele manier van straattaal. Mensen gebruiken het woord Yolo ook als ze stoer of grappig willen overkomen. Yolo wordt ook gebruikt als excuus als je iets leuks gaat doen in plaats van de dingen die je zou moeten doen. 

Poster 'Ik hou van lezen' (A3)

De poster 'Ik hou van lezen' voor iedereen die erg van lezen houdt. Een poster met een groot hart voor lezen. Tekst op de 'Ik hou van lezen':
Ik hou van lezen - met een hart als afbeelding. Voor iedereen die van lezen houdt. 

Lees poster 'Lees meer, weet meer' (A3)

De uil op de poster lezen symboliseert wijsheid.Tekst op de lees poster: - Lees meer, weet meer - Gezocht: kinderen die van lezen houden. Op het boek staat: Lees meer, weet meer - slim, slimmer, slimst - ik hou van lezen

Poster 'lezen verbeteren' (A3)

Tien manieren om het lezen te verbeteren. Een grappige poster voor in de klas of leeshoek met 'tips' om het lezen te verbeteren. Tekst op de poster 'lezen verbeteren': Tien manieren om het lezen te verbeteren, lees, lees, lees, etc. Een leuke poster voor in de klas, leeshoek of (school-) bibliotheek.

Lees poster 'Hakuna matata' (A3)

Een poster die je stimuleert om lekker te gaan lezen. Tekst op de lees poster: Hakuna matata - even rustig een boek lezen.
Hakuna Matata betekent ”geen zorgen” in het Swahili. Duik dus maar lekker weg in een mooi boek en vergeet even alles om je heen.

Poster 'Lezen verbeteren' (A3)

De tekst op de poster 'Lezen verbeteren': Tien manieren om het lezen te verbeteren! *Tien tips om het lezen te verbeteren ;)

Lees poster 'YOLO' (A3)

De tekst op de lees poster:

 • YOLO
 • dus lees zo veel boeken als je kunt.

Betekenis YOLO

De Engelse afkorting Yolo staat voor You Only Live Once. In het Nederlands betekent het 'Je leeft maar een keer'. Het is dus belangrijk om er het beste van te maken en ervan te genieten zolang het kan. 

Posters 'lezen is zo heerlijk' (A3)

Een poster met een smiley die heerlijk een boek zit te lezen en een duimpje opsteekt. De poster hangt al op veel scholen in de leeshoek, in de klas of in de schoolbibliotheek. De tekst op de posters: Lezen is zóóóóó heerlijk! 

Lees poster 'Zien lezen, doet lezen!' (A3)

De tekst op de poster: Zien lezen, doet lezen!

Lees poster 'Even rustig een boek lezen' (A3)

De tekst op de poster:Even rustig een boek lezen. Lezen als vorm van meditatie.

Poster 'Ssssh, in deze ruimte wordt gelezen!' (A3)

Een leuke poster van Beertje Anders en zijn klasgenootjes. De beertjes zijn aan het lezen en dus is het muisstil in de klas van Beer Juf. Beertje Bril leest in het boekje 'Jungle Beer' en Beertje Smal leest een boekje over de moestuin die ze van Beer Groen mocht lenen. Beer Groen onderhoudt de moestuin van de school. Een kleurrijke poster die ook goed in de leeshoek past.

Lees poster lezen doen we samen (A3)

Lees poster 'Think outside the box' A3

De tekst op de poster:
- Think outside the box (smartphone)
- Lees een boek

Poster 'Stil zijn in de klas' - want we gaan lezen

De tekst op de poster: Ssssh, in deze ruimte wordt gelezen.