Respect bandjes  

Tolerantie en respect bevorderen in de samenleving

Respect bandjes

Sinds 2009 worden de respect bandjes en alle andere lesmaterialen over respect ingezet om op scholen het thema respect onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. De polsbandjes worden vooral veel gebruikt op scholen voor een les, spreekbeurt, project, dag of week over respect. 

Siliconen of geweven respect bandjes

Er zijn twee geweven linnen respect armbandjes die door de zilverkleurige schuifkraal op maat gemaakt worden en dus altijd passen. De opdruk op de bandjes is '100% respect' of 'Ik draag bij aan een respectvolle wereld'. Naast de geweven linnen bandjes zijn er ook de siliconen armbandjes over respect. Dit bandje is verkrijgbaar in twee maten; medium voor kinderen 7-13 jaar (dia 58 mm) en large voor 14 jaar en ouder en voor volwassenen (dia 68 mm).

Overzicht van alle respect bandjes:

Vraag een gratis armbandje aan:

Wilt u graag eerst het armbandje bekijken? Geen probleem! We sturen u gratis en vrijblijvend één bandje toe. U kunt hiervoor het onderstaande formulier invullen en verzenden. Deze aanbieding geldt uiteraard alleen voor scholen, bedrijven en organisaties.

Armbandje respect 100%

 • Geweven armbandje
 • Opdruk: 100% respect
 • Maat: één maat, past iedereen 1.5 * 35 cm

Polsbandje over respect van stof

 • Geweven armbandje
 • Opdruk: Ik draag bij aan een respectvolle wereld!
 • Maat: één maat, past iedereen 1.5 * 35 cm

Donkerblauw respect bandje - large

 • Opdruk: Ik draag bij aan een respectvolle wereld!
 • Maat: large, vanaf 14 jaar (dia 68 mm)
 • Kleur: donkerblauw respect bandje met witte opdruk

Lichtblauw respect bandje respectvolle wereld - medium

 • Opdruk: Ik draag bij aan een respectvolle wereld
 • Maat: medium, kinderen 7-13 jaar (dia 58 mm)
 • Kleur: lichtblauw respect bandje met donkerblauw opdruk

Siliconen bandje 100% respect stop pesten

 • Opdruk: Stop pesten - 100% respect - delete cyberpesten
 • Maat: large, vanaf 14 jaar (dia 68 mm)
 • Kleur: Blauw met oranje opdruk 

De respect bandjes combineren met de les over respect

De polsbandjes zijn een geweldig hulpmiddel voor leraren om leerlingen te betrekken bij een les of project over respect, het begrijpen van anderen en het waarderen van diversiteit. De kleurrijke polsbandjes ondersteunen het besef om elkaar te waarderen, empathie te ontwikkelen en vriendelijk te zijn en combineren mooi met de andere lesmaterialen over respect.

Respect bandje voor de week van respect

Het bandje wordt veel gebruikt op scholen bij een les, project, dag of week over respect. Het dragen van dit bandje draagt bij aan de bewustwording van het belang van respect. Je bent respectvol als je vriendelijk, aardig en beleeft bent en de ander de ruimte geeft om zichzelf te mogen zijn. Dus niet discrimineren. Maar ook respectvol zijn naar het milieu en daar verantwoordelijk mee omgaan. Eigenlijk zou iedereen dit bandje moeten dragen, zodat we ons dagelijks bewust blijven van het belang van respect en bijbragen aan een respectvolle wereld. De respect bandjes worden vaak ingezet om de  de week van respect (van 6 - 12 november 2023) op te starten of af te sluiten.

Respect bandjes voor een respectvolle wereld

Het dragen van dit respect bandje draagt bij aan de bewustwording van het belang van respect. Je bent respectvol als je vriendelijk, aardig en beleeft bent en de ander de ruimte geeft om zichzelf te mogen zijn. Dus niet discrimineren. Maar ook respectvol zijn naar het milieu en daar verantwoordelijk mee omgaan of tegen zinloos geweld en oorlog Eigenlijk zou iedereen dit bandje moeten dragen, zodat we ons dagelijks bewust blijven van het belang van respect en bijbragen aan een respectvolle wereld. 

Polsbandjes over respect voor het kweken van sociale bewogenheid

Het dragen van polsbandjes om respect te bevorderen is een geweldige manier om het maatschappelijk bewustzijn en het belang van respect voor elkaar te vergroten. Als mensen deze bandjes dragen, worden ze eraan herinnerd dat ze de verantwoordelijkheid hebben om vriendelijk en respectvol te zijn, terwijl ze ook anderen inspireren om hetzelfde te doen in hun dagelijks leven. Het dragen van een polsbandje is een tastbaar symbool dat we allemaal voor elkaar moeten zorgen, maar ook een ​​voorbeeld van beleefdheid en vriendelijkheid moeten zijn. De polsbandjes over respect zijn een leuke en eenvoudige manier om je opvattingen over respect te tonen.

Tegen haat en voor tolerantie!

De respect bandjes gaan niet alle problemen oplossen, maar leveren wel een bijdrage om tolerantie en respect te bevorderen in de samenleving. Respect is een essentieel onderdeel van elke gezonde en harmonieuze samenleving. Iedereen moet zich vrij kunnen uiten, zonder veroordeeld of gediscrimineerd te worden. Het dragen van een polsbandje staat voor respect en tolerantie en is een krachtige manier om het bewustzijn te vergroten in de strijd tegen haat en intolerantie.

Verdraagzaamheid en solidairiteit uitstralen

Met de polsbandjes over respect willen we een duidelijke boodschap uitstralen om meer respect te tonen voor elkaar. Ieder individu is belangrijk en samen kunnen we nadenken over hoe we kan invulling geven aan een samenleving waar iedereen zich gerespecteerd voelt. Samen werken aan oplossingen die de samenleving helpen verbeteren en staan voor verdraagzaamheid, vrede en solidariteit nu en in de toekomst. 

Wilt u liever respect bandjes met eigen ontwerp?

De polsbandjes zijn representatief voor bijvoorbeeld een open dag, naamsbekendheid, evenement, schoolreisje, schoolkamp of voor een project, dag of week over een speciaal thema. Wij maken gratis en vrijblijvend voor u een ontwerp op maat. 

 • Bepaal zelf de kleur en de opdruk van het bandje.
 • Vanaf € 0,59 per polsbandje.
 • Minimale afname vanaf: 500 stuks.

Lees hier meer over alle mogelijkheden voor armbandjes met een eigen ontwerp