• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Spreekbeurt over pesten

Ook jij kunt iets doen tegen pesten op school! hou een spreekbeurt over pesten

Polsbandjes, tips en gratis materiaal voor een spreekbeurt!

Pesten gebeurt nog altijd en overal

Pesten gebeurt nog elke dag op school of op de sportvereniging. Als we ons allemaal inzetten om het pesten zoveel mogelijk te voorkomen dan voorkomen we hiermee ook veel verdriet bij degene die gepest wordt. Dus doe mee! Met je spreekbeurt over pesten kun je dan uitleggen wat pesten is en wat de gevolgen zijn voor kinderen die gepest worden. Je kunt het verschil uitleggen tussen pesten en plagen, wat de oorzaken van pesten kunnen zijn en op welke manieren er gepest wordt. Het is erg leuk om na je spreekbeurt over pesten een polsbandje aan alle leerlingen uit te delen. Lees onderaan deze pagina, maar eens de reactie van andere kinderen en ouders hierover.

Houd jij een spreekbeurt over pesten?

Gelukkig merken wij dat veel kinderen een spreekbeurt over pesten houden op school. Dat is goed nieuws, want helaas worden nog altijd veel kinderen gepest. Misschien word jij ook wel gepest? Door een spreekbeurt over pesten te houden doe jij er wat aan. Word je zelf niet gepest, maar gebeurt het wel bij jou in de klas dan geef je, door er een spreekbeurt over te houden, steun aan de kinderen die wel met pesten te maken hebben en dat is super goed van je! 

Polsbandjes voor jouw spreekbeurt

Voor het houden van een spreekbeurt over pesten maken veel kinderen gebruik van de leuke polsbandjes. De opdruk van deze rode polsbandjes is: 'Pesten, ik doe er niet aan mee'. De polsbandjes bestel je vanaf minimaal 20 stuks en kosten slechts € 0,55 per stuk. Bij je bestelling ontvang je  een extra polsbandje voor de juf of meester.

 

 

Het rode polsbandje 'Pesten ik doe er niet aan mee!'
voor je klasgenoten 
en een polsbandje voor meester of juf.

De polsbandjes bestellen!

 

Daarmee sluit je je spreekbeurt supertof af!

Hoe maak je een spreekbeurt over pesten?

Maak eerst een stappenplan. Bedenk wat je zelf al over pesten of cyberpesten weet. Je kunt ook zelf vragen verzinnen. Maak daarna hoofdstukken. Je kunt bijvoorbeeld eerst uitleggen wat het verschil is tussen plagen en pesten. Dat er niet alleen een pestkop en een gepeste is, maar dat er ook meelopers zijn. Vertel tips tegen pesten en noem voorbeelden over pesten. Vertel ook dat pesten nooit jouw eigen schuld is. Niemand heeft het recht om een ander te pesten. 

Belangrijke informatie en tips voor je spreekbeurt zijn:

• Bestel tijdig de polsbandjes
• Vertel zoveel mogelijk in je eigen woorden.
• Kijk je klasgenoten aan.
• Sta rechtop.
• Vertel enthousiast.
• Spreek duidelijk, zodat iedereen je goed kan verstaan.
• Kies niet te veel en niet te kleine plaatjes. Hang ze op het bord of geef ze na je spreekbeurt door.
• Begin op tijd aan je spreekbeurt en vraag tijdig om hulp.

 

Heel veel SUCCES met jouw spreekbeurt over pesten!

En wij wensen jou heel veel plezier bij het maken van je spreekbeurt!

Paula Mertens - Geweldig! Super!
Mijn kleindochter vond de armbandjes en de batch keitof. Iedereen van de klas was dolblij zelfs de juf met haar witte armband. Geslaagde spreekbeurt over pesten met als surplus de armbandjes! Trotse kleindochter! Een aanrader! Ook zeer snelle levering! Kortom: TOP!

Perfect
Jonathan moet zijn spreekbeurt over pesten nog houden, maar hij zelf vindt de bandjes al super, nu maar hopen dat de klas ze ook leuk vinden, maar het belangrijkste is dat het pesten stopt! Bandjes zijn goed op maat, mooie kleur rood wat goed opvalt. Levering was ook super snel.

maaike aitink - Stoere bandjes, passen goed
Mijn dochter was blij dat ze na haar spreekbeurt over pesten de polsbandjes kon uitdelen. was perfect!

Joke
Een laatste berichtje van deze toch wel trotse moeder ;) De spreekbeurt ging toppie, de klas en leerkracht onder de indruk, cijfer een 9,7. Onze missie (kinderen bewust maken wat de gevolgen kunnen zijn van pesten) is dus zeker geslaagd!! Nogmaals bedankt voor jullie medewerking.

T. Ras
Fijne service. Snelle levering! Geweldig product!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Met een spreekbeurt over pesten help je jezelf en anderen!