• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Polsbandjes » Regenboog armband

Regenboog armband

LHBTIQ+ Pride rainbow Polsbandje

Mooie geweven regenboog armband met de kleuren van de regenboog. Deze regenboog armband is van hoge kwaliteit en past om iedere pols. Door de metalen schuifkraal is dit bandje gemakkelijk om te doen en de maat aan te passen. Een betekenisvol lgbt regenboog armband die speciaal gemaakt is voor iedereen die zichzelf wil kunnen zijn, of je nu hetero, gay, bi, pan, aseksueel of nog in dubio bent. Iedereen heeft het recht om te kunnen zijn wie hij/zij is, zonder je daarvoor te hoeven verantwoorden of te schamen.

Paarse Vrijdag

Op 10 december 2021 is het Paarse Vrijdag. De dag om aandacht te vragen voor sekse, gender en seksuele diversiteit. Steeds meer scholen doen mee aan paarse vrijdag. Leerlingen en docenten dragen die dag paarse kleding en/of paarse haarspray gebruikt. Ook de school wordt met paarse ballonnen, vlaggetjes of linten versierd. Willen jullie op school ook meedoen met Paarse Vrijdag kijk dan eens op de GSA-website

Paarse Vrijdag is dé dag om tijdens een les aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit. Dit hoeft niet alleen tijdens een mentorles, maar kan ook tijdens biologie, Nederlands of wiskunde.

Mogen zijn wie je bent

De opdruk op de kleurrijke regenboog armband is: 'zijn wie je bent'. Mogen zijn wie je bent is zeker niet vanzelfsprekend! In artikel 1 van de grondwet staat omschreven:
‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’

Voor respect en voor rechtvaardigheid

Bekijk ook: Lessen over respect en de les 'Iedereen is anders'
Lees ook het moraal verhaal: 'Twintig witte en één grijs muisje' en 'De uil en de flamingo'