Vertelverhalen

Voorlezen met een kamishibai of verteltheater

Vertelverhalen voorlezen met een verteltheater kan altijd, overal en is leuk voor jong en oud! Klik een verhaal aan om het hele verhaal te kunnen lezen en om het vertelverhaal aan te schaffen.

Vertelverhalen voor iedereen

Voorlezen in een verzorgingshuis

Vertel verhalen voorlezen met vertelplaten in een verteltheater is heel gezellig en de platen verduidelijken het verhaal voor de luisteraars. Of je nu voorleest aan je eigen kind, op school of in een verzorgingshuis, het is voor iedereen genieten. Genieten van het verhaal en van elkaar. Jonge kinderen zullen het voorleesverhaal mooi vinden, oudere kinderen en volwassenen zullen er meer diepgang in vinden en gespreksstof uit kunnen halen. Elk voorleesverhaal wil iets duidelijk maken. Een verhaal kan bijvoorbeeld gaan over hebzucht, verlangens, respect of eenzaamheid. 

Verhalen vertellen met een vertelkastje

Verhalen vertellen met een verteltheater heeft zijn oorsprong in Japan, waar het een Kamishibai genoemd wordt. Met behulp van dit theatertje werden vroeger verhalen aan het volk verteld, terwijl er snoep aan de kinderen verkocht werd. Tegenwoordig wordt de Kamishibai overal ter wereld gebruikt om verhalen duidelijk te maken met behulp van vertelplaten.

Een bijzonder soort theater

Het Kamishibai verteltheater is een heel bijzondere vorm van theater. Wanneer de deuren opengaan, staren de luisteraars bewonderd naar het eerste beeld. Of je nu het verhaal vrijuit vertelt of hardop voorleest, de afbeeldingen zullen altijd de aandacht vasthouden. Een perfecte manier om je fantasie op gang te brengen!