• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Dag tegen pesten

De Dag Tegen Pesten wordt jaarlijks op 19 april gehouden

De Nationale of landelijke Dag Tegen Pesten

Op 19 april besteden veel scholen in Nederland extra aandacht aan het stoppen van pesten. Elke dag worden kinderen en volwassenen gepest en daar moet zoveel mogelijk aan gedaan worden. Daarmee kunnen we veel leed voorkomen, want pesten en zeker ook de gevolgen van pesten zijn zeer ernstig. Ben je in je jeugd gepest, dan heb je daar als volwassene nog steeds last van. Het verdriet van pesten gaat verder dan het moment waarop het gebeurd. Daaom wordt er op 19 april heel bewust stilgestaan bij pesten en de gevolgen van pesten voor zowel slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders. Want de gevolgen van pesten zijn er niet alleen voor degene die gepest wordt, ook de pestkoppen zelf, de meelopers en de omstanders hebben last van pestgedrag in hun groep.

 

Aandacht voor de pestkop tijdens de Dag Tegen Pesten

Aandacht voor pesten is ook aandacht voor de pestkop. Waarom pest hij of zij? Hoe gaan de anderen hier mee om? Gaan ze meedoen met het pestgedrag, of spreken ze de pestkop aan op zijn gedrag? Ga met een pestkop in gesprek. Zo kom je er misschien achter waarom hij of zij pest en kun je hulp aanbieden. Ook de pestkop zit niet lekker in zijn vel. Pesten komt vaak voort uit frustratie. Als je belemmerd wordt in je verwachtingen, behoeften of om je doel te verwezelijken geeft dit frustratie en dat wordt afgereageerd op een ander. Ook kunnen omstanders de pestkop aanspreken op zijn gedrag. Dat is voor de pestkop een duidelijk signaal dat zijn gedrag niet geaccepteerd wordt.

Niet veel tijd om iets voor te bereiden voor Dag Tegen Pesten?

Dat is helemaal geen probleem. Veel lesmaterialen vragen niet veel tijd en helpen wel het pesten zoveel mogelijk te voorkomen. Het hoeft niet veel werk te zijn om op de dag tegen pesten toch iets op school te kunnen doen tegen pesten. Een poster is zo opgehangen, een polsbandje is doeltreffend, maar vraagt weinig voorbereiding en ook in de werkboekjes kunnen leerlingen zelfstandig werken. Wil je iets meer doen op de dag tegen pesten, dan is de muur tegen pesten een prachtige activiteit die met de hele school gedaan kan worden óók in het voortgezet onderwijs.

Armbandjes voor Dag Tegen Pesten:

Posters voor Dag Tegen Pesten:

Bekijk alle poster over pesten - bekijk alle posters over online pesten of cyberpesten

Werkboekjes voor Dag Tegen Pesten:

Lespakketten voor Dag Tegen Pesten:

 

Help mee het pesten zoveel mogelijk te voorkomen!

Maak van de dag tegen pesten 2022 een succes!

 

Bekijk hier alle lesmaterialen om een dag tegen pesten te organiseren