• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Spreekbeurt over het klimaat

Met gratis tips en plaatjes voor je spreekbeurt over het klimaat

Spreekbeurt over het klimaat op school

Super! Jij houdt je spreekbeurt over het klimaat, klimaatverandering of over de opwarming van de aarde? We willen je hierbij graag een handje helpen. Op deze pagina vind je tips, ideeën en cliparts (plaatjes) die je voor je spreekbeurt mag gebruiken. Kijk eens op 'Red de aarde' Hier vind je veel informatie en inspiratie voor je spreekbeurt. 

Spreekbeurt over het klimaat en klimaatverandering

 

Polsbandjes voor jouw spreekbeurt over het klimaat

Je kunt je spreekbeurt over het klimaat heel mooi afsluiten met een klimaat polsbandje 'Save our planet'. Deel ze uit aan alle leerlingen in je klas. Zo dragen ze jouw boodschap nog lang met zich mee en zal er ook bij iedereen thuis en bij opa’s en oma’s nog lang over jouw spreekbeurt nagepraat worden!

Leuke plaatjes voor je spreekbeurt over het klimaat (of werkstuk) 

De tekenaar van onze website heeft alle plaatjes zo gemaakt dat je ze gemakkelijk kunt gebruiken voor je spreekbeurt of in een PowerPoint-programma voor een presentatie. Het is voor een goed doel, dus je mag er mee doen wat je wilt. Bijvoorbeeld op je eigen website over het klimaat of op de website van school plaatsen. Je mag ze gebruiken in een mailtje of berichtje, op facebook of in een app. Zo help jij ook een beetje mee andere kinderen een beetje bewuster te maken van de veranderingen van het klimaat en wat we er met z’n allen aan kunnen doen.  Download het mapje hiernaast en je hebt gelijk alle afbeeldingen (WMF). Ze hebben allemaal een transparante achtergrond zodat je ze goed kunt gebruiken in een PowerPoint-presentatie of werkstuk over het klimaat..

Klik en download de map voor plaatjes voor een werkstuk of spreekbeurt over het klimaat. 

Hoe maak je een spreekbeurt over het klimaat?

Maak eerst een stappenplan. Bedenk wat je zelf al over het klimaat en klimaatverandering weet. Je kunt ook zelf vragen verzinnen. Maak daarna hoofdstukken. Je kunt bijvoorbeeld eerst uitleggen wat klimaatverandering is en geef voorbeelden. Welke klimaatveranderingen merk je nu al en welke gevolgen heeft dat voor de mensen? Wat kunnen we doen om de aarde leefbaar te houden voor de mens? Hoe kunnen we de aarde nog redden? Vertel over de grote vervuilers, maar ook over wat iedereen er zelf thuis en op school al aan kan doen.

Belangrijke tips voor je spreekbeurt over het klimaat zijn:

• Bestel tijdig de polsbandjes
• Vertel zoveel mogelijk in je eigen woorden.
• Kijk je klasgenoten aan.
• Sta rechtop.
• Vertel enthousiast.
• Spreek duidelijk, zodat iedereen je goed kan verstaan.
• Kies niet te veel en niet te kleine plaatjes. Hang ze op het bord of geef ze na je spreekbeurt door.
• Begin op tijd aan je spreekbeurt en vraag tijdig om hulp.

 

Wij wensen jou heel veel plezier en succes met jouw spreekbeurt!

Draag een eigen ontworpen t-shirt tijdens je spreekbeurt over het klimaat

Kijk voor mooie bedrukte producten over het klimaat, zoals hoodies, t-shirts, tasjes, petjes, mokken, end. ook eens op onze Spreadshirt website.

Raadsel 'Whats app' ?

Welk berichtje blijft mooi, maakt iedereen blij en wordt elk jaar meer waard?


Oplossing! Klik hier!

Spreekbeurt over opwarming van de aarde - DMS educatief