• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Thema » Klimaat

Klimaat

Klimaatverandering en opwarming van de aarde

Verandering van het klimaat

Het klimaat op aarde is door de geschiedenis heen altijd al veranderd. De meeste van deze klimaatveranderingen worden toegeschreven aan zeer kleine variaties in de baan van de aarde die de hoeveelheid zonne-energie die onze planeet ontvangt veranderen. De gemiddelde oppervlaktetemperatuur van de aarde is sinds het begin van de 20e eeuw met ongeveer 1,18 graden Celsius gestegen. Deze verandering werd grotendeels veroorzaakt door de toegenomen uitstoot van kooldioxide in de atmosfeer en alle andere menselijke activiteiten. De meeste opwarming vond plaats in de afgelopen 40 jaar. 2016 en 2020 waren warmste jaar ooit tot nu toe. De hoogste tijd dus voor verandering!

Wat kunnen we doen aan klimaatverandering?

Steeds meer scholen zetten in op klimaatonderwijs op hun school. Ze besteden tijd aan thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid. Leerlingen die klimaatlessen krijgen op school zijn milieubewuster. Doe ook op uw school mee en maak bijvoorbeeld De klimaatmuur. Het is een superleuk lesidee voor op school, maar ook als project voor bijvoorbeeld de bibliotheek of het gemeentehuis. Iedereen kan aan de klimaatmuur meedoen en zijn of haar mening, tips of voorbeelden delen met anderen. Zo worden we ons bewuster van de klimaatverandering en kunnen we onze levensstijl steeds verder aanpassen.

Lesmaterialen voor klimaatlessen

 

Houd je spreekbeurt over het klimaat

Leerlingen die hun spreekbeurt willen houden over het klimaat kunnen veel informatie voor hun spreekbeurt vinden op: - Spreekbeurt over klimaat

Speciale dagen/weken