• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Weerbaarheidsprogramma

Werken aan je zelfvertrouwen voor 7 t/m 12 jarigen

Als je kind onzeker is of gepest wordt, dan wil je daar als ouder (docent, opa of oma) graag wat aan doen. Het weerbaarheidsprogramma is geschreven om u de mogelijkheid te geven samen met uw kind of kinderen te oefenen in lastige sociale situaties zoals bijvoorbeeld pesten. Aan de hand van dit programma kunt u stap voor stap de teksten en de oefeningen met uw kind (kinderen) doornemen. Door samen te praten en te oefenen in weerbaarheid kunt u een positieve bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van uw kind. De tekst en de oefeningen komen uit de cursus weerbaarheid voor kinderen zoals die, sinds 1994 aan kinderen wordt gegeven. Het hele weerbaarheidsprogramma en de oefeningen zijn eenvoudig om als volwassene samen met het kind te doen. 

Tips

* Oefen nooit te lang. Stop als het genoeg geweest is, ook al is het midden in een hoofdstuk.

* Herhaal gerust eens een hoofdstuk of een oefening.

* De hoofdstukken van het ouder-kindprogramma zijn ingelezen. Om deze aan/uit te zetten klik je op het luidsprekerknopje rechts boven op de pagina. 

* Voor het oefenen heb je soms een stootkussentje nodig. Je kunt deze bij het programma kopen, maar je kunt hem ook zelf maken (de uitleg staat in het programma).

Informatie vooraf

Hieronder staan de onderwerpen waar je samen aan kunt werken. Wil je direct beginnen bestel het weerbaarheidsprogramma dan hier! Je kunt het hele programma uitprinten of online volgen. Voor de online versie ontvang je een persoonlijke inlogcode.

 Regels

Hoofdstuk: Regels en wetten
Hoofdstuk: Macht en machtsmisbruik
Hoofdstuk: Groeten

Hulp

Hoofdstuk: Hulp vragen
Hoofdstuk: Hulp geven