Lesmateriaal over het klimaat

Lesmateriaal over het klimaat voor een les of project op school

Op deze pagina vind je de lesmaterialen voor een les of project op school over klimaatverandering of duurzaamheid. De lesmaterialen over het klimaat zijn geschikt voor een les of project op elke school. Voor scholen is het vandaag de dag super belangrijk om leerlingen te scholen over het klimaat.

Gratis moraal verhaal en afbeeldingen over het klimaat voor een les, spreekbeurt of werkstuk:
Moraal verhaal over verantwoordelijkheid nemen

Gratis afbeeldingen
Gecomprimeerd bestand – 8,2 MB

Lesmaterialen voor klimaatonderwijs:

Lesmateriaal over het klimaat voor een spreekbeurt

De polsbandjes worden veel gebruikt bij de klimaatmuur, themadag over het klimaat en voor leerlingen die een spreekbeurt over het klimaat houden. Ben je voor je spreekbeurt op zoek naar informatie kijk dan op de pagina: spreekbeurt over het klimaat. Je vindt hier veel informatie voor je spreekbeurt en je kunt gratis alle illustraties downloaden voor je spreekbeurt of werkstuk over het klimaat. 

Lesmateriaal over het klimaat voor docenten

Klimaatverandering, recycling, milieu, biodiversiteit, duurzaamheid, etc. zijn allemaal begrippen die je op school met je leerlingen wilt bespreken. Zij zijn de volgende generatie die hier nog veel mee te maken gaat krijgen en daar moeten we ze toch zo goed mogelijk op voorbereiden? Samen moeten we er voor zorgen dat onze planeet leefbaar blijft. Bekijk vooral eens het lesidee van de klimaatmuur. Dit is een project die met een klas, groep, maar ook met de hele school gedaan kan worden! Zelfs docenten en ouders kunnen bij dit project betrokken worden. Hoe leuk is dat?

Lesmateriaal over het klimaat voor originele klimaatlessen

Met de lesmaterialen kunt u klimaatonderwijs geven aan uw leerlingen om de bewustwording over klimaatverandering te vergroten. Lees ook het moraal verhaal over verantwoordelijkheid nemen! Een mooi verhaal om voor te lezen aan je leerlingen tijdens klimaatlessen. 

Speciale dagen of momenten om op school bezig te zijn met klimaatverandering:

  • Dag van de aarde  22 april 2024
  • Wereldmilieudag jaarlijks op 5 juni
  • Dag van de duurzaamheid jaarlijks op 10 oktober
  • Nationale klimaatweek 4 t/m 10 november 2024