• Uniek lesmateriaal
 • Makkelijk bestellen
 • Snelle levering

klimaatlessen

Klimaatlessen voor het onderwijs

Klimaatlessen

Leuke lesmaterialen over klimaatverandering voor klimaatonderwijs. De lesmaterialen zijn gemaakt om op school aandacht te besteden aan het klimaat. Aan de hand van de klimaatmuur, de armbandjes 'Save our planet' en de posters over het klimaat organiseert u eenvoudig een project of dag over het klimaat en klimaatverandering.

De klimaatmuur

De klimaatmuur is een lespakket voor een klas of hele school, maar ook voor een vereniging of club. Iedereen kan meedoen en heeft wel een mening over het opwarmen van de aarde. In het begin zijn er alleen de posters. Iedereen krijgt een 'baksteen' (A5-formaat kaart) en zet hier iets op; een goede tip, een goede vraag, een verhaal, een goed idee of een tekening. Iets om de aarde te redden, de klimaatverandering te stoppen of tip voor een betere en schonere wereld. Hang alle kaarten bij de klimaatmuur waardoor deze steeds hoger en langer wordt. Vooraf en tijdens het bouwen van de klimaatmuur kan er gesproken worden over het opwarmen van de aarde.

In het lespakket 'De Klimaatmuur' zit:

 • De poster 'We hebben maar één aarde' (A2-formaat)
 • Drie extra posters (A3-formaat)
 • Een set bakstenen (100 kaarten A5-formaat - extra kaarten bestellen)

  In het begin is er alleen de poster maar er komen steeds meer kaarten 'bakstenen' bij. Iedereen kan meewerken aan de muur.

Polsbandje 'Save our planet' 

Doel van het geweven polsbandje over het klimaat is een stukje bewustwording. Het armbandje past goed bij een project of actie voor het klimaat of klimaatverandering. Het is bijvoorbeeld een mooi bandje om uit te delen en te dragen tijdens een spreekbeurt of tijdens het maken van een klimaatmuur. 

Opdruk polsbandje over het klimaat:
Save our planet - we have to act now - system change not climate change

Product informatie polsbandje over het klimaat:
- kleurrijk geweven armbandje
één maat, past iedereen 1.5 * 35 cm. Door de zilverkleurige schuifkraal kun je dit bandje gemakkelijk omdoen en de maat aanpassen.

Posters voor klimaatonderwijs

De teksten op de posters klimaatlessen:

 1. Red de aarde, dieren, mensen - Bestudeer de problemen - Ken de feiten - Stel vragen - Bedenk oplossingen - Pas je leefstijl aan - Werk samen - Zorg voor veranderingen - Help mee! - Samen maken we het verschil
 2. Wees zuinig op onze aarde - Recycling
 3.  Je hoeft geen superheld te zijn om de aarde te redden - Draag een steentje bij! - Zorg dat je de feiten kent. - Verander voor het klimaat. - Pas je leefstijl aan!
 4. Red onze aarde - Klimaatverandering raakt ons allemaal!
 5. Save our planet - There is no 'Plan B' Because we do not have a 'Planet B'. - Our home is on fire - Give us climate education - System change not climate change - Don't mess with our future - There are no jobs on a dead planet - Act now! - Save our future - Time is up! - You are stealing our future - Don't be a fossil fool - Wanted, a superhero to save the world - Go green - Take climate action - Don't mess with my future
 6. System change - Not climate change - Time is up! - Act now! - Save our future - Go green - Save our planet
 7. It doesn´t take a superhero to save the world! Just you - climate change
 8. Een schonere wereld begint bij jezelf!

De posters passen in de posterstandaard of wissellijst

PaperWise

De lesmaterialen over het klimaat zijn gedrukt op PaperWise. PaperWise is een milieuvriendelijk papier dat gemaakt wordt van suikerrietvezels. Het is mooi en goed beschrijfbaar papier. Niet gemaakt van bomen, maar van bladeren en stengels die overblijven van de oogst (landbouwafval). Normaal gesproken wordt dit verbrand. Hierbij gaan grondstoffen verloren en komt er onnodig CO2 vrij. Door ze te gebruiken als grondstof voor papier en karton ontstaat PaperWise, een houtvrije papiersoort. Het lespakket, de posters en de kaarten voor de klimaatlessen op school zijn allemaal gedrukt op 250 grams PaperWise.

 

Klimaatonderwijs om de bewustwording over klimaatverandering te vergroten.

Ontwerp zelf een mooi T-shirt, hoodie, tasje, petje, mokken, etc. Kijk voor deze producten op onze spreadshirt site.
Kies zelf het artikel en het design voor een unieke producten! 

Afbeeldingen  klimaatverandering

Mapje met afbeeldingen die vrij gebruikt mogen worden voor alle activiteiten op uw school. Leerlingen mogen ze ook gebruiken voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk.  Klik op het mapje hiernaast om ze te downloaden.

Te gebruiken bij: