• Uniek lesmateriaal
 • Makkelijk bestellen
 • Snelle levering
Home » Thema » Leren en studeren

Leren en studeren

Voor betere cijfers op toetsen en examens

Studeren kun je leren!

De lesjes en de posters helpen de leerlingen om betere resultaten te behalen.

 

 • Poster 'Studietips’
  Een leerzame poster met 27 praktische studietips om beter te leren en te onthouden. Door het toepassen van de tips zal het leren gemakkelijker gaan en hogere cijfers gehaald worden. Vanaf € 0,80 per stuk.

 • Poster ‘Huiswerk verbeteren’
  Op de poster een grappige smiley en 10 manieren om je huiswerk te verbeteren: 1. Focus, 2. Focus, 3. Focus, 4. Focus, 5. Focus, 6. Focus, 7. Focus, 8. Focus, 9. Focus, 10. Focus 
   
 • Les om beter te concentreren
  Een leuke concentratieoefening aan de hand van stroopwafels!

 • Les met studietips
  Een les om het leren en studeren van de leerlingen te verbeteren. Geschikt voor leerlingen vanaf ongeveer 11 jaar. De les helpt om betere resultaten te behalen en het leren wordt leuker. Deze les bestaat uit twee digitale onderdelen en twee posters.

 • Lees de gratis moraal verhalen

Anderen bekeken ook:

Wat is de beste tijd om te leren en studeren?

Tussen de late voormiddag en de avond is ons brein het meest actief. Zo tussen elf uur in de ochtend en negen uur in de avond kun je daarom het beste leren. Vroeg starten is dus niet per definitie beter. Ben je te moe om te leren, dan zal dit tot frustratie leiden en wordt het leren en studeren daardoor juist minder. Ook leren in de avond is slim, want uit onderzoek blijkt dat het leerwerk dat je kort voor het slapengaan geleerd hebt extra goed opgeslagen wordt in je hersenen als je slaapt.

Wat is de beste studiemethode?

Om beter te kunnen onthouden en daarmee het studierendement te verhogen kun je het beste de te leren stof goed verspreiden over de dag. Ook jezelf overhoren en door vragen over de lesstof aan jezelf te stellen kun je het geleerde beter en langer onthouden. Wat je beter niet kunt doen is de te leren stof telkens herhalen en/of onderstrepen. Dit leidt niet tot betere prestaties op toesten en examens. De juiste manieren van leren staan op de posters afgebeeld. Ook onthoud je iets beter als je er een ezelsbruggetje bedenkt.

Hoe leer je grote hoeveelheden leerstof?

Maak een overzicht en duidelijk schema om het leerwerk aan te pakken en begin m,er niet maken van uittreksels. Schrijf later ook nog speerpunten op vanuit je uittreksels. Ook een paar steekwoorden op een klein spiekbriefje helpen vlak voor de toets om die nog extra goed te onthouden. Vergeet niet het spiekbriefje tijdig weg te gooien ;)