• Uniek lesmateriaal
 • Makkelijk bestellen
 • Snelle levering

Leren en studeren

Betere cijfers door effectiever te leren en studeren

Studeren kun je leren!

De lesmarterialen helpen de leerlingen om betere resultaten te behalen.

 

 • Les om beter te concentreren
  Een leuke en zeker de lekkerste les met de concentratieoefening waarbij de leerlingen een stukje stroopwafel gaan eten!

 • Les met studietips
  Een les om het leren en studeren van de leerlingen te verbeteren. Geschikt voor leerlingen vanaf ongeveer 11 jaar. De les helpt om betere resultaten te behalen en dus wordt het leren leuker. Deze les bestaat uit twee digitale onderdelen en twee posters.

 • Poster met studietips
  Een leerzame poster met 27 praktische studietips om beter te leren en te onthouden. Door het toepassen van de tips zal het leren gemakkelijker gaan en hogere cijfers gehaald worden. A2-formaat / vanaf € 0,80 per stuk.

 • Poster ‘Huiswerk verbeteren’
  Op de poster (A3-formaat) een grappige smiley en 10 manieren om je huiswerk te verbeteren: 1. Focus, 2. Focus, 3. Focus, 4. Focus, 5. Focus, 6. Focus, 7. Focus, 8. Focus, 9. Focus, 10. Focus 

Het leren en studeren verbeteren aan de hand van de leuke en leerzame lesmaterialen.

 • Posters om de tafels te leren
  Educatieve posters voor thuis en in de klas. Het leren de tafels van 1 tot en met 10 gaat zo veel leuker en gemakkelijker. Twee leuke en leerzame posters voor thuis en in de klas. 

 • Gratis cliparts rekenen
  Maakt u wel eens uw eigen lesmateriaal of een toetsblaadje? Maak dan gebruik van de vele illustratie van DMS-educatief. Geschikt voor eigen lesmaterialen of voor op het digibord.

 • Posters voor tweetalig onderwijs
  Hang een poster met een Engelse of Duitse tekst op in uw lokaal. Die gaan uw leerlingen zeker lezen! Spontaan weer een beetje extra kennis van de taal door een leuke, inspirerende poster.

 • Posters 'Stilte! Examen'
  Stevige posters die jaren meegaan en passen in een A3-formaat posterstandaard of wissellijst.

 • Poster 'Stilte! cito'
  Als de Citotoets gehouden wordt kunnen de posters uit de kast en opgehangen worden. Door de hoge kwaliteit van het drukwerk vallen de posters goed op.

 • Lees de gratis verhalen over leren

Wat is de beste tijd om te leren en studeren?

Tussen de late voormiddag en de avond is ons brein het meest actief. Zo tussen elf uur in de ochtend en negen uur in de avond kun je daarom het beste leren en studeren. Vroeg starten is dus niet per definitie beter. Ben je te moe om te leren, dan zal dit tot frustratie leiden en wordt het leren en studeren daardoor juist minder. Ook leren in de avond is slim, want uit onderzoek blijkt dat het leerwerk dat je kort voor het slapengaan geleerd hebt extra goed opgeslagen wordt in je hersenen als je slaapt.

Wat is de beste studiemethode?

Om beter te kunnen onthouden en daarmee het studierendement te verhogen kun je het beste de te leren stof goed verspreiden over de dag. Ook jezelf overhoren en door vragen over de lesstof aan jezelf te stellen kun je het geleerde beter en langer onthouden. Wat je beter niet kunt doen is de te leren stof telkens herhalen en/of onderstrepen. Dit leidt niet tot betere prestaties op toesten en examens. De juiste manieren van leren staan op de posters afgebeeld. Ook onthoud je iets beter als je er een ezelsbruggetje bedenkt.

Hoe leer je grote hoeveelheden leerstof?

Maak een overzicht en duidelijk schema om het leerwerk aan te pakken en begin met het maken van uittreksels. Schrijf later ook nog speerpunten op vanuit je uittreksels. Ook een paar steekwoorden op een klein spiekbriefje helpen vlak voor de toets om die nog extra goed te onthouden. Vergeet niet het spiekbriefje tijdig weg te gooien ;)