Poster ‘Like onze afspraken’ A2

Poster 'Like onze afspraken' A2

Een poster om samen afspraken te maken. De poster 'Like onze afspraken' helpt bij het creëren van een positief groepsklimaat. Een mooie poster voor bijvoorbeeld de start van het nieuwe schooljaar. Leerlingen kunnen samen afspraken maken en met hun naam of handtekening de gemaakte afspraken ondertekenen.

 

Protocol voor een positief groepsklimaat.

Elk jaar na de zomervakantie is het weer zover. Leerlingen en docenten moeten aan elkaar wennen en hun plekje in de groep zien te vinden. Als docent kun je al bij de start van het jaar bewust werken aan een positief groepsklimaat. In de eerste 6 weken, de gouden weken, leg je hiervoor de basis en kun je het groepsproces doelbewust, samen met de leerlingen, positief beïnvloeden. 

 

De poster 'Like onze afspraken' is A2-formaat.

Gratis PowerPoint-presentatie
Bij deze poster kunt u gratis de PowerPoint-presentatie 'Like onze afspraken' downloaden.

Power Point Presentatie Like Onze Afspraken
PowerPoint – 75,6 KB 135 downloads

I like onze afspraken

Een nieuw schooljaar starten met deze poster. Als het nieuwe schooljaar begint wil je er natuurlijk weer een heel fijn schooljaar van maken. Een gezellig en positief nieuw schooljaar voor alle leerlingen en de docenten. Ook de schoolprestatie zijn belangrijk en worden alleen maar beter in een groep waarin iedereen zich prettig en veilig voelt. Door samen, met alle leerlingen, aan deze poster te werken maak je meteen een goede start voor een positieve groepssfeer. Alle leerlingen en de docent schrijven op een papiertje wat ze fijn vinden op school, of welke regels ze belangrijk vinden en waar iedereen zich aan moeten houden. Daarna worden alle punten samen besproken en komen er een aantal afspraken op de poster te staan waar iedereen dit schooljaar voor gaat! Wat like jij aan de school? Welke groepsregels vind jij belangrijk? Welke afspraken vinden we allemaal belangrijk? Zo kan iedereen zijn mening uiten en bouw je aan een hecht team (van leerlingen en hun docent). Als we van elkaar weten wat we fijn vinden en welke afspraken we graag met elkaar willen maken, dan kunnen we daar iets aan doen en elkaar daarin ondersteunen. De poster is ook heel geschikt voor de zilveren weken. De gemaakte afspraken kunnen na de Kerstvakantie weer even opgefrist worden. De gratis bijbehorende PowerPoint-presentatie is bedoeld om eerst samen wat ideeën op te doen.

Meer info over een positief groepsklimaat