• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Thema » LHBTIQ+ » De Coming Out Day

Coming Out Day 2022

De Coming Out Dag is op dinsdag 11 oktober 2022

 

lhtbq+ mogen zijn wie je bent

L = lesbisch, H = homo, B = biseksueel, T =transgender, I = intersekse, Q = queer en de + staat voor al die andere mogelijke manieren waarop mensen zichzelf, dus hun gender of seksualiteit kunnen benoemen. ‘Coming out’ betekent in feite je seksuele geaardheid uiten aan de wereld.

Nationale Coming Out Day is een dag die elk jaar op 11 oktober wordt gevierd. Het doel van deze feestdag is om homo's, lesbiennes, biseksuelen, panseksuelen, transgenders en andere LHBT's te steunen en hen aan te moedigen uit de kast te komen. Het is ook een dag waarop ook kwesties die de LHBT-gemeenschap raken aan de orde kunnen komen. Deze feestdag is een dag die veel LGBT-personen gebruiken om uit de kast te komen. Het groeit en wordt elk jaar meer bekend. Nationale coming-outdag is een tijd voor iedereen in de LGBT-gemeenschap om eindelijk open te zijn over wie ze zijn voor hun vrienden, familie en de wereld! Trots zijn op wie je bent, zal je in jezelf gelukkiger maken.

Iemand steunen die uit de kast is gekomen

Mensen die naar hun vrienden, familie en collega's komen, tonen veel vertrouwen in de mensen naar wie ze uitgaan, dus mensen moeten het als hun verantwoordelijkheid nemen om hen zoveel mogelijk te ondersteunen. Als iemand naar je toe komt, bevestig hem dan zonder veroordelende voorwaarden aan die bevestiging te stellen. Als een kind bijvoorbeeld uit de kast komt tegen zijn ouder, moet de ouder hem vertellen dat hij van hem houdt en blij voor hem is. Ze mogen nooit iets zeggen als "Ik hou van je ondanks dat je homo bent." Het is belangrijk om een ​​bevestigende sfeer te creëren en ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen als ze uit de kast komen. En wanneer een persoon naar je toe komt, moet je die persoon niet naar andere vrienden of familieleden brengen. Uit de kast komen kan immers levensechte gevolgen hebben, waaronder mogelijk geweld of verlies van werk.

 

Regenboog armbandjes

Een lhtbq+ armbandje met met de tekst 'Zijn wie je bent' voor iedereen! Voor een samenleving waar je mag zijn wie je bent. Hierdoor verbeteren de lichamelijke gezondheid en de psychologische en sociale aspecten van de gezondheid van lhtbq+ 'ers.

 

Bestel deze armbandjes

 

 

De geschiedenis van de nationale coming-outdag

National Coming Out Day is een feestdag die voor het eerst werd ingehuldigd in 1988 door Robert Eichberg en Jean O'Leary. Robert Eichberg was een psycholoog uit New Mexico en Jean O'Leary was een lesbische activist en politiek leider uit New York die ook het hoofd was van de Nationale homorechtenadvocaat in Los Angeles. Ze wilden een dag creëren die iedereen zal helpen om coming-out te vieren. Ze waren ook van mening dat wanneer mensen uit de kast kwamen, het niet beter was voor de LHBT-gemeenschap, maar voor de hele gemeenschap, omdat het mensen de kans geeft te beseffen dat ze inderdaad iemand kennen die deel uitmaakt van de LHBT-gemeenschap en dit kan helpen om de angsten en angsten te verminderen. stereotypen die ze kunnen hebben. De datum van deze feestdag, 11 oktober, is gekozen omdat het de verjaardag is van de Nationale Mars van 1987 over Washington voor lesbische en homorechten. De Nationale Mars op Washington voor lesbische en homorechten van 1987 stond ook bekend als de Tweede Nationale Mars voor de rechten van lesbiennes en homoseksuelen en vond plaats in Washington DC op 11 oktober 1987. Dit was een grote politieke bijeenkomst waarvan het belang en het historische belang hebben ertoe geleid dat sommige mensen het "The Great March" noemden. Laten we het hieronder nog even hebben over deze mars.

Coming Out Day op school

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag, die op veel scholen wordt gehesen, symboliseert dit voor LHBT’s, de vlag staat symbool voor respect, trots en diversiteit. Het is een mooie gelegenheid om op school met elkaar het gesprek aan te gaan en ook alvast na te denken over Paarse Vrijdag.