MAAK ook de Klimaatmuur

lesmateriaal over klimaatverandering

Lesidee of project voor op school, bibliotheek of gemeentehuis

Het lespakket 'De klimaatmuur' is een lesidee voor een klas, school, maar ook een mooi project voor een bibliotheek, gemeentehuis, vereniging of club. Iedereen kan meedoen en heeft wel een mening over het opwarmen van de aarde. Iedereen kan meedoen en zet op een 'baksteen' (A5-formaat kaart) iets om de aarde te redden, de klimaatverandering te stoppen of voor een betere en schonere aarde. Het mag een goede tip, een vraag, een verhaal, een goed idee of een tekening zijn. Hang alle kaarten bij  de klimaatmuur waardoor deze steeds hoger en langer wordt. Jong of oud, iedereen kan meedoen met het maken van een klimaatmuur.

In het lespakket 'De Klimaatmuur' zit:


Maak samen met alle leerlingen en docenten een klimaatmuur op jouw school!

De kaarten voor het maken van een klimaatmuur:

 

Help mee om de aarde te redden - klimaatverandering

Bouw mee aan de klimaatmuur

Schrijf of teken op de andere kant van deze kaart wat jij van het opwarmen van de aarde vindt of wat je er tegen kunt doen. Geef jouw persoonlijke mening, in de vorm van een boodschap, slogan, een vraag, een tip, een verhaal of een goed idee en plak deze bij de poster. Je mag je naam eronder zetten!

We zijn oplossingen nodig!

Zet ze op een kaart voor 'De Klimaatmuur' zodat iedereen jouw oplossing kan zien.
Bouw ook mee aan een klimaatmuur op school, werk, in de bibliotheek of het gemeentehuis.

Kleding ontwerpen over het klimaat

Vind je het leuk om je eigen t-shirt of hoodie te ontwerpen en daarmee ook aandacht te vragen voor het klimaat? Al onze afbeeldingen staan op Spreadshirt en hier kun je zelf kiezen voor een mooi ontwerp op je hoodie, t-shirt, tasje, petje, mok, etc.