• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

MAAK ook de Klimaatmuur

lesmateriaal over klimaatverandering

Lesidee of project voor op school, bibliotheek of gemeentehuis

Het lespakket 'Maak een klimaatmuur' is een lesidee of project voor een klas, school, maar ook voor een bibliotheek, gemeentehuis, vereniging of club. Iedereen kan meedoen en heeft wel een mening over het opwarmen van de aarde. In het begin zijn er alleen de posters, iedereen krijgt een 'baksteen' (A5-formaat kaart) en zet hier iets op om de aarde te redden, de klimaatverandering te stoppen of voor een betere en schonere aarde. Het mag een goede tip, een vraag, een verhaal, een goed idee of een tekening zijn.

Hang alle kaarten bij de klimaatmuur waardoor deze steeds hoger en langer wordt. Vooraf en tijdens het bouwen van de klimaatmuur kan er in de les gesproken worden over het opwarmen van de aarde. Dit maakt het voor de deelnemers gemakkelijker om inhoud te geven aan hun boodschap op de kaart. Met de klimaatmuur wordt ook visueel duidelijk gemaakt dat iedereen een (andere) mening heeft over het opwarmen van onze planeet en het geeft de mogelijkheid er samen iets tegen te doen. 

Maak samen met alle leerlingen en docenten een klimaatmuur op jouw school!

De kaarten voor het maken van een klimaatmuur:

 

Help mee om de aarde te redden - klimaatverandering

Bouw mee aan de klimaatmuur

Schrijf of teken op de andere kant van deze kaart wat jij van het opwarmen van de aarde vindt of wat je er tegen kunt doen. Geef jouw persoonlijke mening, in de vorm van een boodschap, slogan, een vraag, een tip, een verhaal of een goed idee en plak deze bij de poster. Je mag je naam eronder zetten!

Kijk voor andere bedrukte producten over het klimaat, zoals hoodies, t-shirts, tasjes, petjes, mokken, end. ook eens op onze Spreadshirt website.

 

Klimaatverandering en meer thuiswerken