Lesmaterialen en Lesideeën over pesten en online pesten

 

DMS educatief heeft veel unieke en originele lesmaterialen en lesideëen ontwikkelt over pesten en online pesten of cyberpesten. De lesideeën en lesmateialen worden ingezet op scholen tijdens een project, dag of week over pesten. De week tegen pesten en cyberpesten vindt jaarlijks plaats in de 4e week van september, de Landelijke Dag tegen Pesten is jaarlijks op 19 april.

Lesmaterialen over #pesten en #cyberpesten 

* Polsbandjes pesten
* Posters over pesten A3-formaat
* Muur tegen pesten
* Meld pesten
* Leesboekje 'Hart onder de riem' voor als je gepest wordt


Pesten Schoolbreed

Schoolbreed kan er op de basisschool gewerkt worden met 'Pesten schoolbreed'
- voor kinderen van 4 t/m 6 jaar 'Pesten en samenwerken'
- voor kinderen van 7 t/m 10 jaar 'Pesten en gedrag'
- voor kinderen van 9 t/m 12 jaar 'Pesten en iedereen is anders'

Lespakket Cyberpesten

Voor kinderen vanaf 11 jaar is er het lespakket 'Cyberpesten'. Dit pakket bevat posters, discussieplaat, PowerPoint-presentatie, werkbladen, antwoordenbladen en het ABC woordenboek met SMS afkortingen Nederlands/Engels. De PowerPoint-presentatie legt de verschillende vormen van pesten uit en doen de leerlingen mee met de kreukeloefening. Daarna worden de werkbladen gemaakt. De antwoorden op de vragen vinden de leerlingen in de woordenboeken voor zover ze ze niet zelf kennen. Aan de hand van 'Varken of engel' kunnen de leerlingen over dit onderwerp discussiëren. Bij de discussie kunnen de leerlingen gebruikmaken van de tips ‘Discussiëren doe je zo’.

 

Voorlichting over pesten en cyberpesten

De lesmaterialen kunnen goed ingezet worden tijdens een workshop, ouderavond of gastlessen.

 

Liedjes over pesten

Bent u op zoek naar lesmateriaal over pesten voor jonge kinderen dan kunt u ook een kijkje nemen op de website van Beertje Anders. Hier vindt u ook de bekende liedjes over pesten. Deze liedjes zijn ook heel leuk voor de al iets oudere leerlingen van het basisonderwijs.

 

Gratis lesmaterialen

Een powerpoint-presentatie, cliparts en drie verhalen die leuk zijn om tijdesn een project, dag of week tegen pesten te gebruiken. U kunt ze hier gratis downloaden

Kreukelpapier - moraal verhaal

De ezel in de put - moraal verhaal

Varken of engel - moraal verhaal

PowerPoint-presentatie Pesten

Pesten cliparts en smileys