• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Thema » Mediawijsheid » Lessen in mediawijsheid

Lessen in mediawijsheid

Lessen mediawijsheid uit de Selfie-methode


LES: THINK OUTSIDE THE BOX

Deze les mediawijsheid start met een oefening. Het formulier voor deze oefening en het werkblad met de vragen kunt u downloaden en uitprinten voor uw leerlingen. Vervolgens kunt u het spel 'De ijsvlakte' starten middels de PowerPoint-presentatie. De tweede PowerPoint-presentatie gaat over het ontstaan en de ontwikkeling van de smartphone. De twee bijbehorende posters ontvangt u per post. Voor de digitale materialen ontvangt u een link.
Deze les bestellen.


LES: MIJN WERELD

Lessen in mediawijsheid over gevoelens, gevaren en grenzen in social media. Deze les start met de werkbladen 'Mijn wereld'. Er wordt uitgelegd dat we in drie werelden leven. In de nieuwe grote digitale wereld heeft nog niemand veel ervaring. Aan de hand van de drie G's (Gevoelens, Gevaren en Grenzen) leren de leerlingen dat je, net als in de gewone wereld, ook in de digitale wereld met gevoelens te maken hebt, dat er gevaren zijn en dat het belangrijk is om grenzen te stellen. De twee bijbehorende posters ontvangt u per post. Voor de digitale materialen ontvangt u een link. Deze les bestellen.

 

LES: SEXTING

Les mediawijsheid over sexting. Deze les omvat twee posters, een werkblad en twee PowerPoint-presentaties. Het werkblad kunt u downloaden en uitprinten voor uw leerlingen. Op het werklad wordt uitgelegd wat sexting is, de eventuele gevolgen ervan en dat het verspreiden van naaktfoto's of blootfilmpjes van personen onder de 18 jaar strafbaar is. De twee posters ontvangt u per post. Voor de digitale materialen ontvangt u een link. Deze les bestellen.

 

LES: GROOMING

Les mediawijsheid over grooming. Deze les omvat twee posters, een werkblad en een PowerPoint-presentaties. Het werkblad kunt u downloaden en uitprinten voor uw leerlingen. Op het werklad wordt uitgelegd wat grooming is en dat grooming strafbaar is. De twee posters ontvangt u per post. Voor de digitale materialen ontvangt u een link.  Deze les bestellen.

 

Lessen in mediawijsheid