• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Loverboy's en mensenhandel

 

Loverboy's en mensenhandel

Naar aanleiding van het nieuwsbericht over 'Een loverboy is gewoon een mensenhandelaar' is het verhaal van Sofie nu beschikbaar. 

Les over Grooming

Met het verhaal van Sofie hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen van meer slachtoffers van loverboy's en mensenhandel. Aan de hand van het verhaal kan het onderwerp bespreekbaar gemaakt worden op de scholen om leerlingen te waarschuwen en geeft het leerlingen die dit meemaken een opening om hulp te vragen.

Europese kinderen gaan op gemiddeld zevenjarige leeftijd voor het eerst op internet. Vanwege de zeer snelle ontwikkeling is het belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan de nieuwe social media om leerlingen optimaal en veilig wegwijs te laten worden in onze snel veranderende samenleving.

Loverboy's en mensenhandel


Deze les komt uit een serie lessen over social media 'De Selfie-methode'. De Selfie-methode gaat over de drie G's. Grenzen, Gevoelens en Gevaren. Om op social media niet in de problemen te komen zijn de drie G's belangrijk. Stel grenzen, welke gevaren zijn er en wat is fake of wat is echt op het internet en welke gevoelens wil en kun je veilig delen? Een wereld waar kinderen en jongeren veel tegenkomen en goed mee om moeten kunnen gaan. De lessen passen mooi in bijvoorbeeld de week van de mediawijsheid.

Gerelateerde producten: