• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

corona verwerking

Corona verwerking door middel van 'De coronamuur'

Corona verwerking van alle ervaringen en emoies tijdens de coronapandemie

Voor veel leerlingen, docenten en ouders zal de coronapandemie een enorme impact hebben gehad. Alle emoties en gevoelens zijn nog lang niet verwerkt en we zitten er eigenlijk nog middenin, maar er is een corona vaccin! De coronapandemie is een bijzonder stukje geschiedenis die we met z'n allen delen. Om alle gevoelens en ervaringen een plekje te kunnen geven hebben we speciaal hiervoor een lespakket gemaakt. Door het maken van 'De Coronamuur' kunnen we onze gevoelens en ervaringen heel letterlijk een plekje geven. Het lespakket is een hulpmiddel bij de corona verwerking. Tijdens het bouwen van de muur kan er veel aandacht besteed worden aan hetgeen iedereen meegemaakt heeft in de afgelopen periode. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de gratis PowerPoint-presentatie 'Corona' 

Praten over corona

Samen praten over corona helpt bij de corona verwerking en maakt het voor de leerlingen gemakkelijker om inhoud te geven aan hun boodschap op de kaart. Leerlingen hebben misschien dierbaren verloren. Zij kunnen hun verhaal kwijt op een kaart. Andere leerlingen hebben ouders die in de vitale beroepen werken en zij hebben daardoor wellicht veel spanningen ervaren. Iedereen kan zijn/haar verhaal hier kwijt. Helden bedanken en slachtoffers herdenken! Dit lespakket is geschikt voor een klas of hele school, maar ook voor een vereniging, bedrijf of organisatie.

Werkwijze Coronamuur

Het maken van een muur is simpel en gaat zo: 

  1. Hang de poster in de klas of aula op en deel de kaarten uit aan alle leerlingen (A5-formaat).
  2. Op de voorkant van de kaart staat de uitleg. Aan de achterkant schrijven of tekenen de leerlingen hun verhaal of ervaring. Zorg voor voldoende ruimte als je één muur voor de hele school maakt.
  3. Laat de muur groeien. Een tafeltje met kaartjes bij de poster geeft ook ouders de mogelijkheid een kaartje te schrijven.
  4. Praat na met de leerlingen over hun eigen kaartje, of over de nieuw toegevoegde kaartjes.


Als de muur helemaal klaar is kun je de muur met de leerlingen bespreken. Ook ouders en personeel kun je de kans geven de muur te bewonderen of plaats de muur op social media. Je kunt ook de gratis PowerPoint-presentatie 'Corona' afdraaien bij de muur.

 

Het coronavirus raakt ons allemaal!

Ken jij een held of een slachtoffer van corona?

Ken je iemand in je eigen omgeving die slachtoffer of held is geworden door de coronapandemie? Schrijf of teken dit op een kaart. Dit kan op allerlei manieren en helpt bij de corona verwerking. Voorbeelden zijn:

Voor de helden

- Voor de dokter die mijn opa gered heeft! Ik ga extra goed nijn best doen om ook dokter te worden.
- Mijn moeder werkt in het ziekenhuis. Dat wil ik later ook gaan doen. 
- Ik bedank alle mensen van de voedselbank, zij zijn mijn helden!

Voor de slachtoffers

- Een hart onder de riem voor mijn oom. Hij heeft geen werk meer en hij kan er niets aan doen.
- Een dikke kus voor mijn oma, omdat ze zolang geen visite kon krijgen (ik kan hem alleen nog niet zelf geven)
- Ik wil mijn vader troosten. Hij is al jaren kapper, maar mag nu niet meer knippen.

Bekijk over de extra pagina over helden en slachtoffers tijdens de coronapandemie

Het lespakket 'De Coronamuur' bestellen

Lespakket 'De Coronamuur'

Ervaringen en gevoelens verwerken. Het Coronavirus heeft een enorme impact op ons allemaal. Ons leven is er behoorlijk door veranderd. Het is goed om daar samen even bij stil te staan en onze gevoelens hierover te kunnen uiten. Alle leerlingen en docenten hebben andere ervaringen opgedaan. Bij sommige leerlingen thuis gaan dingen anders en zijn er misschien meer spanningen. Ouders zitten zonder werk, of een dierbare is ernstig ziek of zelfs overleden aan corona. Door het maken van de muur kunnen we onze gevoelens en ervaringen delen, er samen over praten en het een plekje geven. Dit lespakket is geschikt voor een klas of hele school. 

Simpel, maar zeer doeltreffend:
1 - Hang de posters op
2 - Deel de kaarten uit
3 - Schrijf op teken je eigen verhaal op de kaart
4 - Hang de kaart bij de poster 
Meer over deze les


Per post ontvangt u:
- Twee posters (A2-formaat)
- De poster om de muur te starten (A3-formaat)
- Honderd kaartjes (A5-formaat)
- 3 gratis stickers: 'Houd afstand' en 'Was je handen' (A5-formaat)