Helden en slachtoffers

Wie zijn de helden?

We hebben zeker grote helden die, soms met gevaar voor eigen leven, de coronapandemie bestrijden. De artsen en de verpleging, maar ook de schoonmakers en ander verzorgend personeel. Teveel om op te noemen.

 

Wie zijn de slachtoffers?

Natuurlijk eerst de mensen die er ziek van worden en er in het ergste geval aan overlijden. Uw leerlingen hebben misschien zelf al het coronavirus gehad of er is een gezinslid ziek geworden. Ook kan er sprake geweest zijn van een ziekenhuisopname. Dat is misschien gepaard gegaan met veel spanningen.

Dan de mensen die een dierbare hebben verloren. Ook uw leerlingen hebben in de afgelopen periode wellicht iemand uit hun directe omgeving verloren aan het coronavirus. 

 

 

Maar er zijn meer slachtoffers. Mensen die hun bedrijf hebben moeten sluiten. Zoals cafés, restaurants, kapperszaken, sportscholen en ga zo maar door. Zij kunnen hun beroep niet meer uitoefenen, hebben daardoor geen inkomsten meer en gaan misschien zelfs failliet. Dan heb je ook nog veel mensen in andere beroepsgroepen die hun baan kwijtgeraakt zijn en geen werk meer hebben. Denk bijvoorbeeld aan uitzendkrachten, taxichauffeurs, fysiotherapeuten, tandartsen, horecapersoneel, etc. Allemaal hebben ze geen schuld, maar zijn wel slachtoffer van deze pandemie.

 

 

Het is simpel, maar zeer doeltreffend. Iedereen kan zijn/haar gevoelens en ervaringen delen. Door het maken van de muur kunnen we er samen over praten en het een plekje geven, vervolgens kunnen alle reguliere lessen weer starten.

1 - Hang de poster op
2 - Deel de kaarten uit
3 - Schrijf op teken je eigen verhaal op de kaart
4 - Hang de kaart bij de poster 
Meer over deze les


Per post ontvangt u:
- De tien posters (A3-formaat) 400 gram glanslaminaat
- Honderd kaartjes (A5-formaat)


Gratis bij uw bestelling:
Bedankkaartjes
Poster 'Let een beetje op elkaar'
 (A3-formaat)

Gratis te downloaden:
- PowerPoint-presentatie 'Corona'

De posters passen ook in een posterstandaard of wissellijst