• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Helden en slachtoffers

Helden en slachtoffers

Corona bedanken en herdenken

Wie zijn de helden?

We hebben zeker grote helden die, soms met gevaar voor eigen leven, de coronapandemie bestrijden. De artsen en de verpleging, maar ook de schoonmakers en ander verzorgend personeel. Teveel om op te noemen.

 

Wie zijn de slachtoffers?

Natuurlijk eerst de mensen die er ziek van worden en er in het ergste geval aan overlijden. Uw leerlingen hebben misschien zelf al het coronavirus gehad of er is een gezinslid ziek geworden. Ook kan er sprake geweest zijn van een ziekenhuisopname. Dat is misschien gepaard gegaan met veel spanningen. Dan de mensen die een dierbare hebben verloren. Ook uw leerlingen hebben in de afgelopen periode wellicht iemand uit hun directe omgeving verloren aan het coronavirus. 

 

 

Maar er zijn meer slachtoffers. Mensen die hun bedrijf hebben moeten sluiten. Zoals cafés, restaurants, kapperszaken, sportscholen en ga zo maar door. Zij kunnen hun beroep niet meer uitoefenen, hebben daardoor geen inkomsten meer en gaan misschien zelfs failliet. Dan heb je ook nog veel mensen in andere beroepsgroepen die hun baan kwijtgeraakt zijn en geen werk meer hebben. Denk bijvoorbeeld aan uitzendkrachten, taxichauffeurs, fysiotherapeuten, tandartsen, horecapersoneel, etc. Allemaal hebben ze geen schuld, maar zijn wel slachtoffer van deze pandemie.

 

 

Lespakket 'De Coronamuur'

Ervaringen en gevoelens verwerken. Het Coronavirus heeft een enorme impact op ons allemaal. Ons leven is er behoorlijk door veranderd. Het is goed om daar samen even bij stil te staan en onze gevoelens hierover te kunnen uiten. Alle leerlingen en docenten hebben andere ervaringen opgedaan. Bij sommige leerlingen thuis gaan dingen anders en zijn er misschien meer spanningen. Ouders zitten zonder werk, of een dierbare is ernstig ziek of zelfs overleden aan corona. Door het maken van de muur kunnen we onze gevoelens en ervaringen delen, er samen over praten en het een plekje geven. Dit lespakket is geschikt voor een klas of hele school. 

Simpel, maar zeer doeltreffend:
1 - Hang de posters op
2 - Deel de kaarten uit
3 - Schrijf op teken je eigen verhaal op de kaart
4 - Hang de kaart bij de poster 
Meer over deze les


Per post ontvangt u:
- Twee posters (A2-formaat)
- De poster om de muur te starten (A3-formaat)
- Honderd kaartjes (A5-formaat)
- 3 gratis stickers: 'Houd afstand' en 'Was je handen' (A5-formaat)