• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Dag van de aarde

Earth Day - lesmateriaal voor in de klas

De dag van de aarde wordt, elk jaar en in alle landen, gehouden op 22 april. De doelstelling van deze dag is om mensen bewust te maken van hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. Om op deze dag op een positieve wijze aandacht te besteden aan de wereldproblematiek rondom milieu, natuur en klimaatverandering kan samen een klimaatmuur gebouwd worden. Zoekt u voor uw school een leuk en leerzaam project of posters voor de dag van de aarde lees dan snel verder. Voor meer inspriratie kunt u ook kijken op de website: 'Dag van de Aarde'  De agenda voor Dag van de Aarde is breed en omvat naast natuur en milieu tevens de onderwerpen ontwikkelingssamenwerking, sociale verhoudingen, overbevolking,
consumptie en economie. Het streven is een bewustwording en een wereldwijde duurzame ontwikkeling op gang te brengen. Daar dragen wij natuurlijk ook graag een steentje aan bij;)

 

Lesmateriaal voor de dag van de aarde:

Bouw samen een klimaatmuur

Lespakket 'De Klimaatmuur'

De klimaatmuur is een lespakket voor een klas of hele school, maar ook voor een vereniging of club. Iedereen kan meedoen en heeft wel een mening over het opwarmen van de aarde. In het begin zijn er alleen de posters. Iedereen krijgt een 'baksteen' (A5-formaat kaart) en zet hier iets op; een goede tip, een goede vraag, een verhaal, een goed idee of een tekening. Iets om de aarde te redden, de klimaatverandering te stoppen of tip voor een betere en schonere wereld. Hang alle kaarten bij de klimaatmuur waardoor deze steeds hoger en langer wordt. Vooraf en tijdens het bouwen van de klimaatmuur kan er gesproken worden over het opwarmen van de aarde.

In het lespakket 'De Klimaatmuur' zit:

  • De poster 'We hebben maar één aarde' (A2-formaat)
  • Drie extra posters (A3-formaat)
  • Een set bakstenen (100 kaarten A5-formaat - extra kaarten bestellen)

    In het begin is er alleen de poster maar er komen steeds meer kaarten 'bakstenen' bij. Iedereen kan meewerken aan de muur.

EAN-code: 8719189110876

Polsbandje over het klimaat 

Polsbandje over het klimaat.
Doel van het geweven polsbandje over het klimaat is een stukje bewustwording en past goed bij een actie voor het klimaat. Het is bijvoorbeeld een mooi bandje om uit te delen en te dragen tijdens een dag, project of week over het klimaat en de opwarming van de aarde. 

Opdruk polsbandje over het klimaat:
Save our planet - we have to act now - system change not climate change

Product informatie polsbandje over het klimaat:
- kleurrijk geweven armbandje
- één maat, past iedereen 1.5 * 35 cm. Door de zilverkleurige schuifkraal kun je dit bandje gemakkelijk omdoen en de maat aanpassen.

Posters over de aarde en het klimaat