• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

LHBTIQ posters

Voor een veilig schoolklimaat voor iedereen

Het creëren van een veilig schoolklimaat waarbij alle leerlingen zich geaccepteerd en gelijkwaardig behandeld voelen, is van het grootste belang op elke school Het is vooral cruciaal gezien de steeds diverser wordende populatie leerlingen. Nieuwe generaties jongeren bieden uitdagingen in zelfexpressie, genderidentiteit en seksuele geaardheid die verschillen met twintig jaar geleden. Dit betekent dat je als schoolleider en docent in moet spelen op de verschillende situaties en nieuwe vraagstukken, om zo de leeromgeving veilig te houden. Het op school of in de klaslokalen ophangen van de LHBTIQ posters draagt hier aan bij.

A1 en A3-formaat posters voor alle LHBTIQ + activiteiten

LHBTIQ posters als cadeau voor iemand die uit de kast komt!

Alle A3-formaat posters passen in een wissellijst of posterstandaard en zijn een mooi geschenk voor iemand die uit de kast komt. Bestel hier een wissellijst of posterstandaard en bestel hieronder een mooie A3-formaat poster.

Vertrouwenspersoon

Wees voorzichtig wanneer iemand je vertelt over hun seksuele geaardheid. Maak de persoon in kwestie duidelijk dat je blij bent met het vertrouwen dat ze in je hebben en begrijp goed dat dit een gevoelige situatie is. Vertrouwenspersonen spelen een belangrijke rol bij het verwerken van die zware periode; zorg ervoor dat de persoon met wie je in gesprek bent kan rekenen op ondersteuning van jouw kant. Respecteer de privacy van degene die jouw in vertrouwen genomen heeft en geef ze de ruimte om hun voorkeur openbaar te maken wanneer ze daar aan toe zijn en hoe ze willen doen. Met het geven van een LHBTIQ posters geef je blijk van begrip en steun je de ander die hiermee worstelt.

Uit onderzoek blijkt dat de leeftijd waarop jongeren uit de kast komen, steeds jonger wordt. Sociale media speelt hierbij een rol door jonge mensen meer openheid te geven en woorden te geven aan hun gevoelens. Er wordt geschat dat twee tot tien procent van de jeugd een LHBT-identiteit heeft. Hoewel er meer openheid is voor diversiteit onder jonge mensen door toegenomen sociale acceptatie, blijft onze maatschappij sterk heteronormatief. 

LHBTIQ posters voor Paarse Vrijdag

Duizenden scholen doen op 8 december 2023 mee aan Paarse Vrijdag. Doet uw school (of organisatie) ook mee? Op deze dag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Het is de dag waarop er extra aandacht is voor mensen die willen vertellen dat ze bijvoorbeeld homo, lesbisch of biseksueel zijn. Het doel van de ‘Uit-de-kast-kom-dag’ is uiteindelijk vooral steun betuigen: je mag zijn wie je wil zijn. De LHBTIQ posters staan symbool voor de diversiteit van mensen. Het zijn mooie posters om tijdens Paarse Vrijdag de school er mee te versieren en paars te kleuren. Kijk op het thema: LHBTIQ+ voor meer informatie.

LHBTIQ posters voor de Coming Out Day

Op woensdag 11 oktober 2023 vieren we de Coming Out Day Op deze dag komen veel jongeren en volwassenen 'Uit de kast'. Ze komen dan openlijk uit voor hun eigen seksuele geaardheid of genderidentiteit. Om die jongeren te steunen en om de acceptatie en het bewustzijn over dit thema te vergroten vieren we deze dag. De lesmaterialen leveren een belangrijke bijdrage hieraan.

Bestel de LHBTIQ posters snel en gemakkelijk bestellen

De posters zijn gemakkelijk online te bestellen en worden snel geleverd. De posters zijn geschikt voor de scholen en verenigingen, maar ook voor de sportschool, de BSO, bibliotheek, etc. Hang ze in het klaslokaal, de aula, koffiekamer, kantoor, etc. Posters waar iedereen de motivatie uit kan putten om te mogen zijn wie je bent.

Naast de posters ook kleurrijke polsbandjes voor alle LHBTIQ activiteiten

Naast de LHBTIQ posters en de polsbandjes zijn er ook nog andere LHBTIQ lesmaterialen.

Een mooi kleurrijk geweven regenboog polsbandje met de opdruk: 'Zijn wie je bent'. Speciaal ontworpen voor iedereen die zichzelf wil kunnen zijn! Echt LHBTIQ + polsbandje dus! Het bandje pas altijd. Door de zilverkleurige schuifkraal kun je dit bandje gemakkelijk omdoen en de maat aanpassen. Maat: 1.5 * 35 cm