Vrijheid

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend!

Vrijheid

Vrijheid in een democratisch land geeft je de mogelijkheid om bijna alles te doen en laten wat je wilt. Vrijheid om te leven, waar en hoe je wilt, maar ook vrijheid van meningsuiting, politieke vrijheid of je vrij voelen in de kunst. Voor veel mensen die oorlog of onderdrukking meegemaakt hebben is vrijheid een andere beleving dan voor diegene die in vrijheid is opgegroeid. 

Ben je op zoek naar lesmaterialen over vrijheid?

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daar moeten we aan blijven werken. Op deze pagina een overzicht van de lesmaterialen over vrijheid. 

1 - Raamposter 'Samen voor vrijheid' (A3)

De poster is aan beide kanten bedrukt. Aan de ene kant in het Nederlands 'Samen voor vrijheid' en aan de andere kant in het Engels 'Together for freedom'.  

Productinformatie raamposter samen voor vrijheid:

  • 400 gr/m2 hoge kwaliteit glanslaminaat
  • A3-formaat (420x297 mm.)

Geschikt voor in een posterstandaard of voor op een raam.

Vrijheid van meningsuiting

Vrijheid van meningsuiting geeft ieder mens het recht om zijn/haar overtuigingen kenbaar te maken. Dit betekent niet dat men alles zomaar mag zeggen. Zo zijn belediging en discriminatie onder bepaalde omstandigheden strafbaar. Het recht van vrijheid van meningsuiting kan niet bedoeld zijn om haat te zaaien of aan te zetten tot geweld. Vrij jouw mening verkondigen is gemakkelijk in een vrij land. Veel moeilijker is het luisteren naar en proberen te begrijpen van de mening van een ander. Bekijk ook het thema: LHBTIQ+