• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Moraal verhaal: Geef nooit op!

Lees gratis het moraal verhaal: geef nooit op! over aanmoedigen

Moraal verhaal: Geef nooit op!

Een groep kikkers reisde door het bos. Twee van hen vielen in een diepe put. Toen de andere kikkers zagen hoe diep de put was, zeiden ze dat de twee kikkers zo goed als dood waren. Ze zouden nooit uit die diepe put kunnen komen. De twee kikkers negeerden de opmerkingen en probeerden uit de put te springen. Uit alle macht begonnen ze te springen. De andere kikkers bleven roepen dat het nooit zou lukken en dat ze zo goed als dood waren. Een van de twee kikkers in de put luisterde naar het geroep van de andere kikkers en gaf het op. Hij viel neer en stierf. De andere kikker bleef gewoon doorgaan met springen, zo hoog als hij kon. Nu kwaakten de andere kikkers nog meer dat het zinloos en onmogelijk was. Hij kon zijn pijnvolle strijd maar beter opgeven. Maar de kikker wilde niet opgeven en ging nog harder springen en uiteindelijk maakte hij een heel grote sprong en kwam uit de put. De anderen waren verbaasd en vroegen hoe hij het gedaan had. ‘Had je ons niet gehoord dat we riepen dat het onmogelijk was?’ De kikker legde hun uit dat hij doof was. Hij dacht dat ze hem juist aanmoedigden.

Moraal van het verhaal: Geef nooit op!

De kracht van woorden kan iemand maken of breken. Een bemoedigend woord kan iemand uit een moeilijke situatie slepen. Door negatieve woorden kan iemand dieper in de put raken. Kies je woorden dan zorgvuldig.

*Ter overdenking bij het moraal verhaal: Geeft nooit op!

De kracht van woorden is misschien moeilijk te begrijpen, maar het kan iemand maken of breken. Het aanmoedigen van een ander begint met het aanmoedigen, met goede woorden van jezelf.

Filmpje dat past bij het moraal verhaal: Geef nooit op!

Een bizar filmpje over iemand die eindeloos volhield, terwijl afhaken ook een optie was! Leuk om aan je leerlingen te laten zien.