• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Klimaatonderwijs

klimaatonderwijs

lesmaterialen over klimaatverandering

Klimaatonderwijs
De lesmaterialen zijn gemaakt om op school aandacht te besteden aan klimaatverandering. 
Aan de hand van de klimaatmuur, posters over het klimaat en de armbandjes 'Save our planet' kunt u een project of dag over het klimaat eenvoudig invullen.

PaperWise

Paperwise is een milieuvriendelijk papier dat gemaakt wordt van suikerrietvezels. Het is mooi en goed beschrijfbaar papier. Niet gemaakt van bomen, maar van bladeren en stengels die overblijven van de oogst (landbouwafval). Normaal gesproken wordt dit verbrand. Hierbij gaan grondstoffen verloren en komt er onnodig CO2 vrij. Door ze te gebruiken als grondstof voor papier en karton ontstaat PaperWise, een houtvrije papiersoort. Het lespakket, de posters en de kaarten zijn allemaal gedrukt op 250 grams PaperWise.

Klimaatonderwijs om de bewustwording over klimaatverandering te vergroten.

Lesmateriaal klimaatonderwijs

Lespakket 'De Klimaatmuur'

De klimaatmuur is een lespakket voor een klas of hele school, maar ook voor een vereniging of club. Iedereen kan meedoen en heeft wel een mening over het opwarmen van de aarde. In het begin zijn er alleen de posters. Iedereen krijgt een 'baksteen' (A5-formaat kaart) en zet hier iets op; een goede tip, een goede vraag, een verhaal, een goed idee of een tekening. Iets om de aarde te redden, de klimaatverandering te stoppen of tip voor een betere en schonere wereld. Hang alle kaarten bij de klimaatmuur waardoor deze steeds hoger en langer wordt. Vooraf en tijdens het bouwen van de klimaatmuur kan er gesproken worden over het opwarmen van de aarde.

In het lespakket 'De Klimaatmuur' zit:

  • De poster 'We hebben maar één aarde' (A2-formaat)
  • Drie extra posters (A3-formaat)
  • Een set bakstenen (100 kaarten A5-formaat - extra kaarten bestellen)

    In het begin is er alleen de poster maar er komen steeds meer kaarten 'bakstenen' bij. Iedereen kan meewerken aan de muur.

EAN-code: 8719189110876

Naast de materialen in op deze website zijn er ook hoodies, t-shirts, tasjes, petjes, mokken, etc. verkrijgbaar over de klimaatverandering.
Kijk voor deze producten op onze spreadshirt site. Kies zelf het artikel en het design voor een unieke producten!