• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Thema » Klimaat » Klimaatlessen

klimaatlessen

lesmaterialen over klimaatverandering

Klimaatonderwijs

De lesmaterialen zijn gemaakt om op school aandacht te besteden aan het klimaat. 
Aan de hand van de klimaatmuur, posters over het klimaat en de armbandjes 'Save our planet' organiseert u eenvoudig een project of dag over het klimaat en klimaatverandering.

1 - Polsbandje 'Save our planet' 
2 - Posters over het klimaat en de klimaatstaking
3 - Lespakket 'De klimaatmuur' + extra kaarten

PaperWise

De lesmaterialen over het klimaat zijn gedrukt op PaperWise. PaperWise is een milieuvriendelijk papier dat gemaakt wordt van suikerrietvezels. Het is mooi en goed beschrijfbaar papier. Niet gemaakt van bomen, maar van bladeren en stengels die overblijven van de oogst (landbouwafval). Normaal gesproken wordt dit verbrand. Hierbij gaan grondstoffen verloren en komt er onnodig CO2 vrij. Door ze te gebruiken als grondstof voor papier en karton ontstaat PaperWise, een houtvrije papiersoort. Het lespakket, de posters en de kaarten voor de klimaatlessen op school zijn allemaal gedrukt op 250 grams PaperWise.

 

Klimaatonderwijs om de bewustwording over klimaatverandering te vergroten.

Lesmateriaal voor leerzame klimaatlessen:

Lespakket 'De Klimaatmuur'

De klimaatmuur is een lespakket voor een klas of hele school, maar ook voor een vereniging of club. Iedereen kan meedoen en heeft wel een mening over het opwarmen van de aarde. In het begin zijn er alleen de posters. Iedereen krijgt een 'baksteen' (A5-formaat kaart) en zet hier iets op; een goede tip, een goede vraag, een verhaal, een goed idee of een tekening. Iets om de aarde te redden, de klimaatverandering te stoppen of tip voor een betere en schonere wereld. Hang alle kaarten bij de klimaatmuur waardoor deze steeds hoger en langer wordt. Vooraf en tijdens het bouwen van de klimaatmuur kan er gesproken worden over het opwarmen van de aarde.

In het lespakket 'De Klimaatmuur' zit:

  • De poster 'We hebben maar één aarde' (A2-formaat)
  • Drie extra posters (A3-formaat)
  • Een set bakstenen (100 kaarten A5-formaat - extra kaarten bestellen)

    In het begin is er alleen de poster maar er komen steeds meer kaarten 'bakstenen' bij. Iedereen kan meewerken aan de muur.

EAN-code: 8719189110876

Naast de materialen op deze website zijn er ook hoodies, t-shirts, tasjes, petjes, mokken, etc. verkrijgbaar over de klimaatverandering.
Kijk voor deze producten op onze spreadshirt site. Kies zelf het artikel en het design voor een unieke producten! 

Lesmateriaal klimaatonderwijs
De lesmaterialen zijn gemaakt om op school aandacht te besteden aan klimaatverandering. 
1 - Polsbandje 'Save our planet' 
2 - Posters over het klimaat en de klimaatstaking
3 - Lespakket 'De klimaatmuur' + extra kaarten

Lespakket 'De klimaatmuur'

Om de bewustwording over klimaatverandering te vergroten hebben wij een klimaatmuur bedacht. De klimaatmuur begint met één of enkele posters over de klimaatverandering. Iedereen kan meedoen door op de bijbehorende kaarten zijn/haar mening, idee, goede tip, etc. te schrijven en deze kaart bij de poster op te hangen. Iedereen kan meedoen. Met alle verschillende meningen helpen we elkaar om goed na te denken over de klimaatverandering en alle goede tips en ideeën kunnen we zo eenvoudig met elkaar delen. 

Het lespakket 'De klimaatmuur', de posters en de kaarten zijn allemaal gedrukt op 250 grams PaperWise.