• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Paarse Vrijdag op de basisschool

Doe ook mee op 8 december 2023

Basisscholen doen mee met Paarse Vrijdag

Ook leerkrachten van baisscholen nemen het initiatief om mee te doen met Paarse Vrijdag. De eerste basisscholen deden mee in 2019. Vorig jaar deden al ruim 17000 basisscholen mee. Scholen worden opgeroepen om te laten zien dat iedereen er mag zijn, ongeacht geslacht of geaardheid. Een leerling kan twee vaders of twee moeders hebben. Het is belangrijk dat we staan voor acceptatie en veiligheid van álle leerlingen. Door de leerlingen bewust te maken van verschillen in keuzes en situaties staan basisscholen voor acceptatie en veiligheid van alle leerlingen binnen hun schoolmuren. 

Thema 'Zijn wie je bent'

Op de basisschool vieren we Paarse Vrijdag met als thema 'Zijn wie je bent'. Op deze dag laten scholen zien dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn. Iedereen telt mee en niemand wordt buitengesloten. Iedereen mag zich veilig en geaccepteerd voelen in de klas en op school. De leermiddelen op deze pagina dragen hieraan bij. 

Download gratis het moraal verhaal en de kleurplaat

Download hier het gratis moraal verhaal over de uil en de flamingo. Het verhaal mag gebruikt worden voor een LHBTIQ+ spreekbeurt, dag, project of evenement! De kleurplaat past bij de poster 'Ik mag zijn wie ik ben en dat mag jij ook!'

Paarse Vrijdag op de basisschool

Kleur samen de kleurplaat op Paarse Vrijdag. Een leuk lesidee voor de basisschool

Kleurplaat 'Ik mag zijn wie ik ben'
PDF – 3,8 MB 185 downloads
Poster 'Ik mag zijn wie ik ben'

Poster A3-formaat € 5.95

Meer lesmaterialen voor Paarse Vrijdag 2023 op de basisschool:

Gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en geen verzendkosten boven de € 50,-

A3-formaat poster 'De regenboog'

Armbandjes 'Zijn wie je bent'

Buttons 'Zijn wie je bent'

Paarse Vrijdag op de basisschool

Niemand is hetzelfde, je bent wie je bent en dat is juist fijn. Jij bent anders dan alle andere kinderen. Diversiteit verrijkt, verbreedt, verdiept en inspireert. Op school moeten alle leerlingen zichzelf kunnen zijn. We houden rekening met elkaar en sluiten niemand buiten. Met de lesmaterialen kun je in gesprek gaan over de (voor)oordelen die we allemaal hebben. Met de kleur paars willen we een positieve boodschap van inclusie en verdraagzaamheid uitstralen.