• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Thema » Vrede » Project voor Vrede en Vrijheid

Project voor vrede en vrijheid

Project voor Vrede en Vrijheid voor het onderwijs

Project voor Vrede en Vrijheid

Project voor Vrede en Vrijheid. Voor scholen, bibliotheken, gemeenten en bedrijven. Iedereen kan meedoen en heeft er een eigen mening over. Bekijk gratis het aangrijpende filmpje en bouw samen ook een muur voor Vrede en Vrijheid.

Project voor vrede en vrijheid - bekijk de film 'Gevlucht uit Oekraïne'

Project voor vrede en vrijheid - bouw ook een muur!

De muur tegen pesten is een project voor een klas of hele school, maar ook een bedrijf of organisatie. Iedereen kan meedoen en iedereen heeft wel eens met pesten te maken gehad. Na het ophangen van de poster ontvangt iedereen een 'baksteen' (A5-formaat kaart).

Op de voorkant van de kaart staat de uitleg:
Bouw mee aan de muur tegen pesten. Iedereen kan bijdragen aan een wereld zonder pesten. Met deze steen bouw jij mee aan de muur tegen pesten. Schrijf of teken op de andere kant van deze kaart wat jij van pesten vindt of wat je kunt doen tegen pesten. Geef jouw persoonlijke mening, in de vorm van een boodschap, slogan, persoonlijke ervaring met pesten, etc. en plak deze bij de poster. Je mag je naam eronder zetten.

 

Tegelijkertijd met het bouwen van de muur kan er tijdens het klasgebeuren veel aandacht besteed worden aan pesten. Dit maakt het voor de leerlingen gemakkelijker om inhoud te geven aan hun boodschap op de kaart. Door over pesten te praten leren kinderen van elkaar ook wat pestgedrag is en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van het werkboekje 'Muur tegen pesten'.

 

Bouw samen de muur tegen pesten bij de start van het nieuwe schooljaar

Het lespakket 'Muur tegen pesten' is ook een mooi actief project over pesten voor de start van het nieuwe schooljaar. Ook de mentor of zorgcoördinator kan deze les geven tijdens een mentorles of projectweek. Met de muur tegen pesten wordt ook visueel heel duidelijk gemaakt dat iedereen tegen pesten is en dat er ook daadwerkelijk iets aan gedaan wordt. 

De muur tegen pesten is een goede activiteit voor de week tegen pesten of de dag tegen pesten.

Crowdfunding voor Oekraïne

Via GoFundMe zamelen we geld in voor verschillende projecten. Het gaat naar vrienden, familie van Veronica en naar goede projecten van b.v. vrijwilligers die helpen in Oekraïne. 

Projecten

Ondersteuning van oudere mensen die in Oekraïne zijn achtergebleven.
[Oma]

1 titel van de film 'Gevlucht uit Oekraine' of zoiets

2 begin film www.dms-educatief.eu

3 eindzinnetjes