• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van 25 januari t/m 4 februari 2023

Voorlezen voor jonge kinderen maakt grote lezers

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorgelezen worden is heel leuk en belangrijk voor jonge kinderen! Het ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat, prikkelt de fantasie en draagt bij aan de interactieve vaardigheden. Maar nog belangijker is het plezier dat de ouder, grootouder en het kind eraan beleven. Baby's, peuters en kleuters kunnen zelf nog niet lezen en speciaal voor hen zijn er de Nationale Voorleesdagen. De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd om ouders en opa’s en oma’s te stimuleren om meer voor te lezen. Dagelijks voorgelezen worden vergroot de woordenschat van het jonge kind. Bekende Nederlanders lezen voor op basisscholen en voor kleuters is een speciaal nationaal voorleesontbijt om ze vroeg enthousiast te maken voor lezen. Naast de vele gratis inspirerende moraal verhalen op onze site zijn er kleine voorleesboekjes van Beertje Anders en ruim 25 mooie, kleurrijke posters over lezen. Leuk om de leeshoek in de klas mee aan te kleden.

De Nationale Voorleesdagen 2023

In 2023 wordt op 15 januari de Nationale Voorleesdagen ingeluid met het Nationale Voorleesontbijt. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een project van Stichting Lezen, dat georganiseerd wordt Stichting CPNB. Op veel basisscholen en in bibliotheken wordt deze week extra voorgelezen en ook ouders thuis doen mee.

Posters over lezen voor een vrolijke aankleding in de klas of de leeshoek

Bekijk alle posters over lezen om uw klaslokaal, kleuterschool of bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesweek feestelijk aan te Kleden. De poster 'Lezen is zoveel meer!' is de grootste A1-formaat poster over lezen. De poster met grappige smileys en teksten om het lezen te stimuleren. Perfect voor in de bibliotheek, de klas of schoolbibliotheek. Bij deze poster ontvangt u gratis een bijpassende PowerPoint en cliparts. Klik hier voor meer info/bestellen

Voorlezen met Beertje Anders tijdens de Nationale Voorleesdagen

Samen met Beertje Anders beleven jonge kinderen vele avonturen in de verschillende verhaaltjes, liedjes en spelletjes. Door de meer dan zestig lees- en luisterverhaaltjes worden de woordenschat en de taalgevoeligheid van het kind beter. De aantrekkelijke illustraties maken de leesboekjes erg aantrekkelijk voor jonge kinderen.

Kamishibai of verteltheater om mee voor te lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen

Beertje Anders voorlezen op basisscholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven of in de bibliotheken is extra leuk met een Kamishibai of verteltheater. Voor de Kamishibai zijn diverse vertelverhalen van Beertje Anders gemaakt

Speciale dagen over lezen

 

  1. De Week van Lezen en Schrijven van 5 t/m/ 11 september 2022
  2. Wereldalfabetiseringsdag jaarlijks op 8 september
  3. Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober 2022 met als thema Gi-ga-groen
  4. Jeugdboekenmaand van 1 t/m 31 maart 2023