• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

De Nationale Voorleesdagen

van 20 t/m 30 januari 2021

Voorlezen voor jonge kinderen maakt grote lezers

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorgelezen worden is heel leuk en belangrijk voor kinderen! Het ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat, prikkelt de fantasie en draagt bij aan de interactieve vaardigheden. Maar nog belangijker is het plezier dat de ouder, grootouder en het kind zelf eraan beleven. Deze Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen. Baby's, peuters en kleuters kunnen zelf nog niet lezen en speciaal voor hen zijn er de Nationale Voorleesdagen. Dagelijks voor gelezen worden vergroot de woordenschat van het jonge kind. Bekende Nederlanders lezen voor op basisscholen en voor kleuters is een speciaal ontbijt om ze vroeg enthousiast te maken. De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen te bevorderen en op de website zijn veel unieke lesmaterialen verkrijgbaar. Zo zijn er veel posters, boekjes en vertelverhalen verkrijgbaar. Bekijk hier het verteltheater of Kamishibai om mee voor te lezen.

Voor een feestelijke aankleding

Bekijk alle posters over lezen om uw basisschool, klaslokaal, kleuterschool of bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesweek feestelijk aan te kleden.

Beertje Anders voor jonge kinderen

Samen met Beertje Anders beleven jonge kinderen vele avonturen in de verschillende verhaaltjes, liedjes en spelletjes. Door de meer dan zestig lees- en luisterverhaaltjes worden de woordenschat en de taalgevoeligheid van het kind verbeterd. De aantrekkelijke illustraties maken de leesboekjes erg aantrekkelijk voor jonge kinderen. Beertje Anders voorlezen op basisscholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven of in de bibliotheken is extra leuk met een Kamishibai of verteltheater. Voor de Kamishibai zijn diverse vertelverhalen van Beertje Anders gemaakt. Kijk hier voor meer informatie over de Kamishibai of verteltheater.

De kleine voorleesboekjes van Beertje Anders

Kijk ook op de website van Beertje Anders voor alle leesboekjes van Beertje Anders

Super grote en leuke poster over lezen

De poster 'Lezen is zoveel meer!' is de grootste A1-formaat poster over lezen. De poster met grappige smileys en teksten om het lezen te stimuleren. Perfect voor in de bibliotheek, in de klas of schoolbibliotheek. Bij deze poster ontvangt u gratis een bijpassende PowerPoint en cliparts. Een afbeelding van de poster ziet u hier onder. Klik hier voor meer info/bestellen

Speciale dagen over lezen:

  1. Jeugdboekenmaand van 1 t/m 31 maart 2021
  2. De Week van Lezen en Schrijven van 6 t/m/ 12 september 2021
  3. Wereldalfabetiseringsdag jaarlijks op 8 september
  4. De Nationale voorleesdagen van 6 t/m 17 oktober 2021 
  5. Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober 2021