• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Vertelverhalen

Vertelverhalen 

Voorlezen met een kamishibai of verteltheater

Kamishibai of verteltheater

Een Kamishibai of verteltheater komt oorspronkelijk uit Japan. Met het theatertje werd een voorleesverhaal verteld aan het volk, terwijl er snoep werd verkocht aan de kinderen. Nu wordt een Kamishibai over de gehele wereld gebruikt om een voorleesverhaal met vertelplaten te verduidelijken. Het vertelkastje kun je gemakkelijk vervoeren en is direct klaar voor gebruik. Er is geen aansluiting voor nodig dus overal te gebruiken. Het plubliek kan direct luisteren en kijken naar een mooi verhaal. Een verteltheater bestellen!

Vertelverhalen voorlezen met een verteltheater kan altijd, overal en is leuk voor jong en oud! Vertelverhalen vertellen met vertelplaten in een verteltheater is heel gezellig en de platen verduidelijken het verhaal voor de luisteraars. Of je nu voorleest aan je eigen kind, op school of in een verzorgingshuis, het is voor iedereen genieten. Genieten van het verhaal en van elkaar.

Vertelverhalen voorlezen met een verteltheater kan altijd, overal en is leuk voor jong en oud! Sommige vertelverhalen zijn kort en krachtig en vooral bedoeld om verschillende inzichten van mensen bespreekbaar te maken. Het verhaal kan dan bijvoorbeeld gaan over respect, eenzaamheid of het belangeloos helpen van andere mensen. Vertelverhalen vertellen met vertelplaten in een verteltheater is heel gezellig en de platen verduidelijken het verhaal voor de luisteraars. Of je nu voorleest aan je eigen kind, op school of in een verzorgingshuis, het is voor iedereen genieten. Genieten van het verhaal en van elkaar. 

De voorleesverhalen

De voorleesverhalen zijn vaak kort en krachtig en bedoeld om over na te denken en verschillende inzichten van mensen bespreekbaar te maken. Jonge kinderen zullen het voorleesverhaal mooi vinden, oudere kinderen en volwassenen zullen er meer diepgang in vinden en gespreksstof uit kunnen halen. Elk voorleesverhaal wil iets duidelijk maken. Een verhaal kan bijvoorbeeld gaan over hebzucht, verlangens, respect of eenzaamheid. De Beertje Anders‑reeks is voor de jongere kinderen, maar kan ook bij volwassenen vaak veel losmaken of verduidelijken omtrent pesten, ruzie maken en gevoelens. Door het grote lettertype is voorlezen gemakkelijk en de mooie kleurrijke (geplastificeerde A3-formaat) vertelplaten geven een goed beeld over de voorleesverhalen.

Voorlezen voor gezellige interactie

Verhalen vertellen met een verteltheater leent zich dus uitstekend als activiteit voor bijvoorbeeld de bewoners van een verzorgingstehuis, beschermd wonen of een andere zorginstelling. Als een theater voorhanden is in een gemeenschappelijke ruimte dan nodigt het gewoon uit om elkaar voor te lezen. Ouderen kunnen elkaar voorlezen, maar zij kunnen ook de eventuele kleinkinderen voorlezen die op bezoek komen. Of andersom: de (klein)kinderen kunnen (o)pa en/of (o)ma voorlezen. Hierbij zorgt het theatertje voor een gezellige interactie.

Activiteit tegen vereenzaming

Als activiteit kan een voorleesuurtje vereenzaming helpen voorkomen en de verhalen geven de mogelijkheid tot andere gespreksstof bij de koffie dan normaal. Ook voor het organiseren van een voorleesuurtje om het contact tussen oud en jong te stimuleren, leent het voorleestheater zich uitstekend. Andere activiteiten kunnen zijn: Kinderen kunnen voorlezen aan elkaar maar ook aan opa en/of oma. Voorlezen aan zieke mensen.
Op school kan de juf of meester de kinderen voorlezen.

De vertelverhalen zijn geschikt voor een Kamishibai of verteltheater. De platen zijn allemaal gedrukt op A3-formaat.

Voorleesverhaal

Gratis PowerPoint en cliparts over lezen

Van de afbeeldingen op deze poster is ook een leuke bijpassende PowerPoint-presentatie gemaakt. Deze is samen met de cliparts van de smiley's gratis te downloaden. Gratis PowerPoint-presentatie en cliparts over lezen!

 

De Nationale Voorleesdagen

Overzicht van alle posters over lezen

Overzicht van de gratis inspirerende verhalen