• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Internationale Dag van de Vrede

De internationale dag van de vrede is op 21 september 2022

De internationale dag van de vrede

De Internationale Vredesdag, ook bekend als Wereldvredesdag, is een feestdag die jaarlijks door de Verenigde Naties wordt georganiseerd op 21 september. Deze dag werd in 1981 voor het eerst gehouden en heeft als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldsloosheid. Rond 21 september organiseert de vredesorganisatie PAX sinds 1967 ook jaarlijks de vredesweek. Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd rond een bepaald thema. Dit jaar wordt de vredesweek gehouden van 17 t/m 25 september 2022. Het thema voor dit jaar is 'Generatie Vrede'. Hiermee wordt bedoeld dat alle mensen, jong en oud, in ons land geboren en getogen of hier later huis en haard gevonden, gelovig of niet-gelovig, burgers van elk gender, etc. belang hebben bij vrede en vrijheid.

Bouw mee aan vrede tijdens de Internationale Dag van de Vrede

Een nieuwe project voor Vrede en Vrijheid. Want aan vrede en vrijheid moet je blijven bouwen. Vrede en Vrijheid zin niet vanzelfsprekend dat maken we nu weer dichterbij mee in Oekraïne.

Het project gaat over de oorlog in Oekraïne en vertelt het verhaal van Veronika Rudkovska. Aan het begin van de oorlog vlucht zei uit Oekraïne op zoek naar een veilige plek om te wonen. Ze komt via vluchtelingenopvang TakecareB&B terecht in Nederland en sinds 19 mei woont ze nu bij ons. Samen met haar jeugdvriend Nikita Gorbenko, die in Oekraine achtergebleven is, maken ze een indrukwekkend filmpje over hoe de oorlog hun leven totaal verandert heeft. Afgelopen mei zouden de trouwen, maar nu ziet hun toekomst er totaal anders uit. 'Niets in het leven staat vast!' Morgen kan alles helemaal anders zijn en dat is wat je uit dit filmpje zeker bijblijft. Het filmpje is onderdeel van het project voor Vrede en Vrijheid.