• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Thema » Pesten » Pesten schoolbreed aanpakken » Pesten en iedereen is anders 9 t/m 12 jaar

Pesten en iedereen is anders

Voor leerlingen van 9 t/m 12 jaar van de basisschool

Het lespakket 'Pesten en iedereen is anders' uit het schoolbreedpakket is gemaakt voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. De tekst hieronder komt uit het werkboekje. Daaronder staan alle lesmaterialen die geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep. U kunt een keuze maken uit de diverse materialen.

 

Wie is de beste leerling in jullie klas? 

Kun je deze vraag wel beantwoorden? Iedereen is toch anders? Elk kind is wel ergens goed in en kan iets beter dan alle andere
kinderen. Je kunt dus beter vragen: waar ben jij het beste in? Als je dit nog niet weet kun je daar naar op zoek gaan. Op school is rekenen, lezen en schrijven erg belangrijk. Als je hier goed in bent dan ben je daarin misschien de beste van de klas! Daar heb je dan talent voor. Maar je zal niet in alles de beste zijn. Als ik jou vraag wie het sterkste kind is in de klas, wie is dat dan?

 

 

En als ik je vraag wie er het beste kan zingen, wat zeg je dan? Wie is dat? En wie is het beste in gamen? En wie het beste in sporten? Wie iets het beste kan is dus steeds weer een ander kind. Zo zie je, elk kind is wel ergens goed of het beste in. Als je weet waar je goed in bent dan
voelt dat goed. Het is dus belangrijk om daar achter te komen. Bij sommige kinderen komt hun talent (ergens waar ze goed in zijn) pas  tevoorschijn als ze ouder zijn. Het moet dan eerst even groeien voordat dit talent zich laat zien. Daarom doen we steeds weer iets anders in de klas. Zo kunnen we er achter komen waar je goed in bent. Jij bent misschien goed in problemen oplossen of mensen verzorgen.

 

Elk kind kan andere dingen, ziet dingen anders, voelt dingen anders, doet dingen anders, reageert anders,

 

Hoe zie jij deze fles? Is deze halfvol of halfleeg?
Iedereen ziet het anders. Wie zijn er precies hetzelfde in jullie klas? Geen enkel kind toch? We zijn allemaal anders, we zijn allemaal uniek. Alle mensen zijn anders en dat is maar goed ook! Je zult maar allemaal dezelfde kinderen in je klas hebben, hoe zou dat zijn? Elk kind is wel ergens goed in. Waar ben jij goed in?


Geschikte lesmaterialen over pesten voor 9 t/m 12 jarigen:

 

Lespakket 'Pesten en iedereen is anders'

Met leerlingen 9 t/m 12 jaar kun je werken met het lespakket 3: 'Iedereen is anders'.

De muur tegen pesten.

Iedereen kan mee doen aan de muur tegen pesten ook jonge kinderen kunnen hun ervaring met pesten opschrijven, de baksteen kleuren of een tekening maken en deze bij de muur tegen pesten hangen.
Muur tegen pesten

Meld pesten - De brievenbus 

Sinds vandaag hangt op de kamer van de vertrouwenspersoon een brievenbus waar je kunt melden dat je wordt gepest. Dit mag met je naam erbij maar het mag ook anoniem. Met deze brievenbus
willen we leerlingen die worden gepest de gelegenheid geven te melden dat ze worden gepest. Vaak vinden kinderen het moeilijk te melden aan "derden" dat ze worden gepest.
De brievenbus is laagdrempelig en je kunt op elk moment van de dag een briefje in de bus doen.
Lespakket Meld pesten

 

 

Speurtocht over pesten

Actief bezig zijn met een zeer serieus onderwerp! Een leuke opdracht voor de leerlingen tijdens een dag, week of project over pesten. Middels de button hieronder kunt u de speurtocht bestellen, downloaden en uitprinten. Tip! plastificeer de vragen en gebruik de speurtocht elk jaar opnieuw. Prijs: € 5,-

Schoolpakket pesten BO

Een pakket voor de basisschool rondom het thema pesten! In dit pakket zitten acht complete lespakketten voor alle leerlingen op de basisschool.

  1. Schoolbreed lespakket 1 - Pesten en samenwerken (4-6 jaar)
  2. Schoolbreed lespakket 2 - Pesten en gedrag (7-10 jaar)
  3. Schoolbreed lespakket 3 - Pesten en iedereen is anders (9-12 jaar)
  4. Lespakket Meld pesten
  5. Lespakket Muur tegen pesten
  6. De musical 'Stop pesten'
  7. Posterpakket 'Stop pesten'
  8. De Speurtocht 'Stop pesten'

Meer info over het Schoolpakket pesten BO

Raamposters tegen pesten.

Een posterset met 10 dubbelzijdig bedrukte platen over pesten. Aan beide kanten bedrukt met 20 verschillende afbeeldingen. De platen kunnen bijvoorbeeld op een raam bevestigd worden.

 

Geweven polsbandje Pesten

Kleurrijk bedrukt geweven polsbandje. Wordt veel gebruikt voor het afsluiten van een project of dag over pesten. Ook leerlingen die een spreekbeurt over pesten houden, delen na afloop vaak een bandje uit aan de klasgenoten.