• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Les: app van de toekomst

Les mediawijsheid

Les: De app van de toekomst

Opdracht: ontwerp een app van de toekomst.

Het is de bedoeling dat je een app bedenkt die er in de toekomst misschien komt, maar er nu nog niet is. Hij mag dus ook niet op internet vindbaar zijn. De app die je gaat ontwikkelen moet zeer gebruiksvriendelijk zijn en zeker voldoen aan de volgende punten:
1 - Een beschermende werking tegen lelijk taalgebruik, haatmail, cyberpesters, oplichters, viezeriken en hackers (hufterigheid). Maar ook reclame, verleidingen en push-berichten tegenhouden. Een app die ervoor zorgt dat iedereen zich respectvol gedraagt. 

2 - Een app die zijn eigen gebruik begrenst en afstemt op de gebruiker. Zo vergrendelt het systeem als de gebruiker hem in het verkeer wil gebruiken, voorkomt hij overmatig gamen en zorgt ervoor dat de gebruiker voldoende rust neemt en niet te veel prikkels ontvangt.

3 - Een app die menselijke gevoelens begrijpt en hierin ondersteuning kan bieden! En bij verdriet je weer op kan beuren.
Laat je fantasie erop los en bedenk een app voor een smartphone over ongeveer 15 jaar. Denk vooral out of the box! Omschrijf, design, teken de app zo uitgebreid mogelijk en bespreek met je team de mogelijkheden. Lees op de volgende bladzijde eerst de voorbeelden door en
bedenk daarna zelf of met je groepje een nieuwe app van de toekomst.

Voorbeelden app van de toekomst (Think outside the box) Je mag hier gebruik van maken voor je eigen app

Google Deep Sea App
Twintig drone-diepzeeduikboten maken 3D-opnamen. Deze worden bediend door leerlingen van tien verschillende universiteiten. De prachtige beelden kun je met een 3D-bril volgen. Live, of je gaat virtueel op reis door de verkende onderwatergebieden die nooit eerder iemand heeft gezien, in de hoop een ontdekking te doen. Deze app geeft de geheimen van de zee prijs. De al ontdekte geheimen zijn uniek in beeld gebracht met vermelding van de ontdekker. Word ook een ontdekkingsreiziger van de diepzee en zoek online in deze gigantische database die elke dag weer nieuwe beelden geeft. Dit is een internationaal project.

Rijbewijs level A/B App
Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan met deze app zijn rijbewijs halen. Leer door middel van virtual reality een zelfrijdende auto te bedienen. Haal je rijbewijs in no time en speel daarna het gratis spel 'Pokémon vangen' in het gebied wat jij kiest. Dit rijbewijs is goedgekeurd door de ANWB. Door de steeds betere en veiligere zelfrijdende auto's wordt naar alle waarschijnlijkheid de minimumleeftijd om te mogen autorijden verlaagd naar 14 jaar.

Zandkikker App
Deze app heeft je in enkele minuten in de slaap die jij kiest. Door middel van self learning algorithms bepaalt deze app in je virtual reality-relaxstoel of -bed hoe jij in een absolute rusttoestand komt. Door middel van zachte geluiden en beelden ben je in no time vertrokken en
in een diepe slaap of een relaxdutje. Deze app wordt ook veel toegepast in bedrijven voor werknemers die een powernap nodig hebben. Geen stress meer, geen burn-out of slapeloze nachten. Goedgekeurd door het Instituut van Slaapkunde. Slaap zacht!

Self Learning App
Met deze app kan elke inwoner van de Europese Gemeenschap die studie doen die voor hem of haar het best geschikt is. Gesubsidieerd door het Europese parlement van Onderwijs is deze app gratis te downloaden voor Europese burgers (buiten de Europese Unie kunnen inwoners een
studiebeurs in hun eigen land aanvragen). Na enkele testen, die u achter uw eigen virtualreality-bureau hebt gemaakt, bepaalt de app uw IQ, uw vaardigheden, uw fysieke prestaties, uw talenten, voorkeuren etc. Aan de hand van deze gegevens krijgt u een volledig pakket aangeboden dat exact bij u past. Na uw opleiding en examen krijgt u gegarandeerd een baan die bij u past. Door middel van self learning algorithms zorgt deze app ervoor dat u met plezier aan de slag gaat en voldoende uitdaging krijgt. De bedrijven die aan deze app hebben meegewerkt, hebben geen invloed op uw voorkeur. Met dank aan Wikipedia, en Wikiyourtube.

 


De tekst hierboven komt uit het de les 'De app van De toekomst'

Deze les omvat een werkblad en twee PowerPoint-presentaties. Het werkblad kunt u downloaden en uitprinten voor uw leerlingen. Op het werklad wordt uitgelegd wat sexting is, de eventuele gevolgen ervan en dat het verspreiden van naaktfoto's of blootfilmpjes van personen onder de 18 jaar strafbaar is. Middels de onderstaande blauwe button kunt u alle bestanden voor deze les: App van de toekomst direct downloaden. Prijs € 5,-

Leden kunnen alle digitale lesmaterialen downloaden - meer info