• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Respectbandjes

Er zijn verschillende armbandjes over respect verkrijgbaar. Het geweven of silliconen polsbandje met de opdruk: 'Ik draag bij aan een respectvolle wereld!'. De respectbandjes worden veel gebruikt voor een project of week over respect. Ook zijn er nog de silliconen armbandjes met de opdruk: 100% respect - stop pesten - delete cyberpesten. Deze polsbandjes worden vooral gebruikt voor een project over pesten. Pesten is respectloos gedrag. Alle polsbandjes over respect zijn verkrijgbaar voor € 0,55 per stuk. De geweven bandjes zijn er in één maat. Door de schuifkraal worden deze armbandjes breder of smaller gemaakt. De silliconen bandjes zijn er in drie maten Small voor de allerjongste leerlingen, medium voor leerlingen uit het basisonderwijs en large voor leerlingen vanaf 14 jaar en volwassenen.

Lespakket respect at school en de respectmuur

Het lespakket respect@school bestaat uit 15 posters over respect, een posterstandaard en twee lesboekjes. In de posterstandaard kunt telkens twee posters over respect plaatsen. Door de posters regelmatig af te wisselen blijft het thema respect op school onder de aandacht van de leerlingen en kan er op uw school veel aandacht besteed worden aan respectvol met elkaar omgaan. Het lespakket de respectmuur past goed als project tijdens kennismakingsweken, de gouden weken of tijdens de respectweek. Zowel leerlingen als docenten schrijven hun eigen mening over respect op een kaart (de baksteen) en hangen deze bij de begin poster. Zo wordt de respectmuur steeds groter en langer. 

Werkboekjes over respect

Er zijn twee werkboekjes verkrijgbaar over respect: 'Wat is respect' en 'Respectvol&respectloos'. Naast uitleg over wat respect is, de drie vormen van respect en dat respect voor iedereen anders is, staan er ook vragen in de werkboekjes. De werkboekjes zijn € 0,55 per stuk, maar kunnen ook via het ledengedeelte zelf gedownload en uitgeprint worden voor alle leerlingen. Het is maar net wat voor het handigst of goedkoopst is.

Vertelverhaal 'Wat is respect'

Heeft u toevallig een kamishibai of verteltheater op school staan, dan kunt u daarmee dit vertelverhaal over respect op een hele leuke manier voorlezen in uw klas. Dat zullen uw leerlingen niet snel vergeten. Ook is dit verhaal te downloaden via het ledengedeelte.

Raamposters 'respect'

Over respect zijn ook vier raamposters verkrijgbaar. Deze A3-formaat posters zijn dubbelzijdig bedrukt en kunnen op een raam opgehangen worden of op een kast in een posterstandaard geplaatst worden. Vier raamposters 'respect' om op te hangen - Raamposters met posterstandaard