• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

De ezel in de put

Moraal verhaal omgaan met lastige situaties

 

 

 

Op een dag viel de ezel van een boer in een put. Urenlang probeerde de boer de ezel uit de put te halen, maar wat hij ook bedacht, het lukte niet. Op een gegeven moment dacht hij: ik geef het op, de ezel is al erg oud, de put was erg gevaarlijk en moest toch gedempt worden. Hij vroeg wat hulp van de buren. Die hielpen graag, want de ezel in de put maakte veel lawaai. Zo spraken ze af al hun afval in de put te gooien. Zo konden ze gelijk een berg afval kwijtraken en zoude gevaarlijke put gedempt worden.

.

 

 

Ze begonnen met zijn allen de put vol te scheppen met afval. De ezel begon nog harder te schreeuwen. Tot op een gegeven moment. Toen hoorden ze niets meer. Na een poosje keek de boer in de put en hij zag dat bij elke schep afval die ze in de put op de ezel gooiden, het dier het afschudde en erop ging staan.

Terwijl ze doorgingen met afval in de put scheppen, bleef de ezel het afval van zich afschudden en ging er weer op staan.Iedereen was blij verrast toen uiteindelijk na veel emmers afval de ezel over de rand van de put kwam en eruit stapte.

* Ter overdenking
In je leven kom je regelmatig in lastige situaties terecht en krijg je vaak veel ‘afval’ over je heen. De truc is om dit van je ‘af te schudden’, een stap voorwaarts of omhoog te doen om zo uiteindelijk weer uit de put te komen. Al onze problemen worden treden om vooruit te komen. Geef nooit op. ‘Schud het af’ en ‘stap erop’, zodat je er uiteindelijk weer boven kunt staan

Dit verhaal kan gebruikt worden in lessen over pesten en cyberpesten 

Dit verhaal staat in het leesboek 'Think outside the box'

 

Leesboek 'Think outside the box'

€ 29,95

Leesboek 'Think outside the box'

€ 29,95

Welke invloed heeft de smartphone op jouw leven? Een leesboek met moraal verhalen voor een smartphonegeneratie. Leuk om cadeau te geven!

 

Product informatie:
Formaat: Carre large (210 x 210) / Hardcover
Pagina's: 104
Eerste druk: september 2018
ISBN: 8719189110838