• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

In welke wereld wil je leven?

Moraal verhaal over de digitale wereld

 

Midden in een kleine stadstuin lag een verwaarloosd vijvertje helemaal gevuld met modder. Aan de rand zat een mistroostige kikker. Hij dacht bij zichzelf: 'Het leven is saai en vervelend. Eigenlijk één grote modderpoel. 

Plotseling zat er een tweede kikker naast hem, die zei: "Wat heb jij hier een grappig klein wereldje." "Grappig? Grappig?"was het boze antwoord. Het is helemaal niet grappig. Ik vind de wereld verschrikkelijk." "Misschien moet je gaan verhuizen naar een wat grotere wereld," opperde de andere kikker, die vervolgens vertelde van het grote meer waar hij vandaan kwam. Een meer waar prachtige planten groeiden, waar boten voorbij varen en waar, bij mooi weer, de zon in het water schijnt. "Kijk, dat is de echte wereld, besloot hij zijn verhaal. En voegde hij er nog aan toe: "Het is daar veel avontuurlijke, mooier en grootser dan hier." Maar de eerste kikker werd nog bozer en verdrietiger: "Wat een onzin vertel je me toch. Ik weet dat het overal hetzelfde is en daarom blijf ik zitten waar ik zit." 

"Jammer, heel jammer," zei de kikker die op bezoek gekomen was. En hij sprong weg om terug te gaan naar die grotere boeiende wereld, waar meer zon en ruimte was. Onze kikker bleef weer alleen achter. Hij staarde naar de enge begrenzing van zijn wereldje en was ontevredener dan ooit.

 

Ter overdenking
In welke wereld wil jij leven?

 

 

Smartphonegeneratie - Het lijkt alsof de digitale wereld er altijd al geweest is omdat iedereen een smartphone heeft.

Dit verhaal past bij de les: 'Mijn wereld'

 

Dit verhaal staat in het leesboek 'Think outside the box'

 

Boek over smartphone gebruik

€ 29,95

Boek over smartphone gebruik

€ 29,95

Boek over smartphone gebruik: 'Think outside the box'
Welke invloed heeft de smartphone op jouw leven? Een boek met moraal verhalen voor een smartphonegeneratie. De verhalen zullen je aan het denken zetten over een slim en sociaal smartphonegebruik. De oude verhalen zijn zo bewerkt en herschreven dat we nieuwe inzichten krijgen over onze huidige maatschappij. 

Leuk om cadeau te geven en leuk om cadeau te krijgen!

 

Product informatie:
Formaat: Carre large (210 x 210) / Hardcover
Pagina's: 104
Eerste druk: september 2018
ISBN: 8719189110838

 

In dit boek over smartphone gebruik staan verhalen en stellingen waarover je kunt nadenken en waar je vervolgens je eigen mening over kunt vormen. De rode draad in dit boek is social media, en dan met name de smartphone en tablet, die in korte tijd en een beetje onverwachts voor veel verandering in ons leven en onze maatschappij hebben gezorgd. Kunnen we nog denken zonder die apparaten? Kunnen we nog ‘out of de box’ denken? Of zijn de smartphone en tablet nu juist de boxen waarin we opgesloten zitten? Dit boek over smartphone gebruik wil jou uitdagen. Wie ben je zelf? Wie wil je zijn? Hoe kijk je naar jezelf, naar anderen en de wereld om je heen? Jouw mening, jouw gevoelens, jouw Selfie! Welke invloed heeft de smartphone op jouw leven? Hoe kijk jij naar jezelf in deze wereld? Vind je de wereld complex of juist uitdagend? Denk je weleens na over jouw leven in de huidige maatschappij? Denk je weleens na over hoe jij jouw smartphone gebruikt? Of over het gebruik ervan in het algemeen? In hoeverre word jij beïnvloed door de nieuwe social media, het nieuws, je vrienden, nepnieuws en nepvrienden? Door over allerlei zaken in het leven na te denken, vorm je jouw eigen mening.