• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Verhaal over verkeersveiligheid

Een goede regel is er niet voor niets!

Leraar tegen leerling in de klas: ‘Hey Sjors, ik zag je laatst fietsen in de stad. Je was aan het bellen! Omdat je aan het bellen was, stak je geen hand uit toen je moest afslaan. Een vrachtwagenchauffeur schrok hiervan en moest voor jou uitwijken. De vrachtwagen reed een stukje over de stoep waar een mevrouw met een kinderwagen liep. De vrouw botste met kinderwagen en al tegen een directeur van een groot bedrijf die daar met een bakje koffie liep. De directeur kreeg de koffie over zijn pak en werd erg boos. Toen hij op zijn bedrijf kwam ontsloeg hij de eerste de beste werknemer. De werknemer was erg verdrietig, ging naar een café en dronk te veel. Later die avond, op weg naar huis, kreeg hij ruzie met een onderwijzer en stak deze met een mes. Deze onderwijzer, die later jouw beste leraar had kunnen zijn, overleefde de aanval, maar kon zijn beroep niet meer uitoefenen.

 

Dus Sjors wat doe je nu de volgende keer als je aan het fietsen bent in het verkeer?’ Sjors antwoordde: ‘Dat verhaal kan niet waar zijn, meester!’ De leraar antwoordde: ‘Het is wel waar. Ik zag dat je aan het bellen was en je hand niet uitstak. De rest van het verhaal had juist nog veel erger kunnen zijn, als de vrachtwagenchauffeur aan het bellen was geweest! Het had allemaal zoveel erger kunnen zijn!’

 

* Ter overdenking van dit verhaal over verkeersveiligheid
Goede regels zijn er niet voor niets!

- Wat vind jij van bellen in het verkeer en het gevaar ervan voor jezelf en anderen? 
- Waar ligt voor jou de grens bij het niet opvolgen van afgesproken regels? 
- Laat jij je in het verkeer afleiden door de nieuwe media?
- Kun jij je het verdriet voorstellen als je iemand verliest of als anderen jou zouden moeten missen door een ongeval waarbij afleiding de oorzaak was?

 

Ook jij kunt het volgende verkeersslachtoffer zijn! Geen Excuus, keur het af!

Lespakket 'Smartphone in het verkeer'
Leerlingen discussiëren samen over het gebruik van de smartphone in het verkeer. Het gebruik van een smartphone in het verkeer vergroot de kans op een verkeersongeluk. Dit lespakket bestaat uit vijf platen (vier posters en één discussieplaat) 

Productinformatie:

  • Alle platen zijn gedrukt op 400 gram hoge kwaliteit afwasbaar glanslaminaat.
  • Het formaat van poster A3 (420x297 mm.).


Inhoud lespakket:

  • Vier posters enkelzijdig bedrukt
  • Eén poster (de discussieplaat) is dubbelzijdig bedrukt

Dit verhaal over verkeersveiligheid staat in het boek over smartphone gebruik:

Welke invloed heeft de smartphone op jouw leven? Een boek met moraal verhalen voor een smartphonegeneratie. De verhalen zullen je aan het denken zetten over een slim en sociaal smartphonegebruik. De oude verhalen zijn zo bewerkt en herschreven dat we nieuwe inzichten krijgen over onze huidige maatschappij. Leuk om cadeau te geven en te krijgen!


Verhaal over verkeersveiligheid