• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Goede voornemens

Goede voornemens

Met goede voornemens wil je iets bereiken. Je wilt wat veranderen en dat wordt je doel of doelstelling. Dat is wat je wil bereiken! Je wilt misschien je conditie verbeteren? Dat is tenslotte goed voor je gezondheid. Of misschien wil je wel meer gaan leren om betere cijfers te halen. Goede voornemens zijn dus bedoeld om iets te verbeteren of om grenzen te verleggen. Goede voornemens kun je voor jezelf bedenken, maar ook samen met iemand of met een groep of klas. Je spreekt dan bijvoorbeeld samen af om vriendelijker met elkaar om te gaan. Het doel is dan dat de sfeer in de groep of klas beter wordt. Omdat je een gewoonte gaat veranderen, is het moeilijk om je aan je goede voornemen te houden. Je dagelijkse gewoontes aanpassen lukt niet zomaar. Je kunt heel gemakkelijk terugvallen in je oude levensstijl en dan is er niets veranderd. Neem daarom kleine stapjes om je doel te bereiken. In het Goede Voornemens Schrift ga je goede voornemens (doelen) stellen! Je bedenkt voor jezelf en jullie klas of groep een goed voornemen. Schrijf deze op in het schrift en maak er een doel van om dit te bereiken. Kies verstandig wat je doelstellingen zijn. Voor ook het moraal verhaal: Een kopje koffie, thee of een glaasje...?

Lesmaterialen uitgelicht:

Goede voornemens Schrift

Met het goede voornemens schrift kunnen de leerlingen individueel, maar ook voor de hele groep of klas goede voornemens opschrijven.

In het schrift wordt uitgelegd wat goede voornemens kunnen zijn en het nut van goede voornemens voor jezelf of voor de hele groep of klas. Meestal bedenken mensen aan het eind van het jaar, goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar met dit schrift kunt u ook tijdens het schooljaar leerlingen motiveren.

Door het bedenken en opschrijven van de goede voornemens kan je meer bereiken. Een voorbeeld kan zijn dat de leerlingen in het schrift schrijven dat ze betere cijfers willen halen. Met deze goede voornemens kunnen leerlingen zichzelf verbeteren, maar ook grenzen verleggen. Voor de hele groep of klas kunnen de leerlingen zich aan de hand van dit schrift ook samen een goed voornemen bedenken en opschrijven. Bijvoorbeeld om vriendelijker met elkaar om te gaan. Het doel kan dan zijn dat de sfeer in de groep/klas beter wordt.


De gouden weken

Alhoewel je natuurlijk het goede voornemens schrift op elk moment kunt inzetten om leerlingen te motiveren is het begin van het nieuwe schooljaar, tijdens de gouden weken, uiteraard een heel geschikt moment. 

Dit Goede Voornemens Schrift voor uw leerlingen bestellen