• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

Online-offlinebutton

Moraal verhaal over mediawijsheid

Op een dag dacht ik: hoe kan ik mij eens bevrijden van mijn online wereld? Geen telefoon, geen berichtjes, geen nieuws, spelletjes, filmpjes of informatie. Gewoon een dag, een week of langer helemaal vrij zijn! Ik vroeg het aan mijn moeder, zei zij: ‘Liefje, ik zou je graag willen helpen en je mag alles van mij hebben, maar dit is iets wat ik ook niet weet. Ik heb er zelf ook moeite mee.’ Ik vroeg aan mijn informatica-docent: ‘Waar kan ik leven zonder wifi, zonder internet?’ ‘Dat is moeilijk’, zei hij. ‘Er zijn maar weinig plekken waar geen internetverbinding of wifi is. Misschien in Noord‑Korea of ergens midden op zee, of op de Noordpool, maar zelfs dat wordt moeilijk.’ Ik vroeg mijn geestelijk leider: ‘Hoe kan ik mij bevrijden van mijn online wereld?’ Hij antwoordde: ‘Bidden brengt rust. Wordt alles je te veel online, dan kun je rust vinden in je gebed. Ik mail je wel een goed gebed.’ Zo vroeg ik het aan iedereen, maar niemand kon mij helpen of een goed antwoord geven, totdat ik het mijn opa vroeg die geen mobiel heeft. Toen ik hem de vraag stelde en vertelde dat niemand een goed antwoord wist, begonnen zijn ogen te twinkelen. ‘Niemand?’, vroeg hij. ‘Nee, niemand’, zei ik. En toen zei hij: ‘Heb je deze vraag weleens aan jezelf gesteld …?’

*Ter overdenking

Alleen jijzelf bepaalt of en vooral hoeveel je online wilt zijn.

Niemand anders kán deze vraag voor jou beantwoorden.
Alleen jijzelf kunt de verbinding verbreken. 

 

- Zou het niet heerlijk zijn als we een aan-uitknop bij onszelf konden vinden? 
- Heb je al eens bij jezelf gezocht naar zo'n knopje?

Dit verhaal staat in het leesboek 'Think outside the box'

 

Boek over smartphone gebruik

€ 29,95

Boek over smartphone gebruik

€ 29,95

Boek over smartphone gebruik: 'Think outside the box'
Welke invloed heeft de smartphone op jouw leven? Een boek met moraal verhalen voor een smartphonegeneratie. De verhalen zullen je aan het denken zetten over een slim en sociaal smartphonegebruik. De oude verhalen zijn zo bewerkt en herschreven dat we nieuwe inzichten krijgen over onze huidige maatschappij. 

Leuk om cadeau te geven en leuk om cadeau te krijgen!

 

Product informatie:
Formaat: Carre large (210 x 210) / Hardcover
Pagina's: 104
Eerste druk: september 2018
ISBN: 8719189110838

 

In dit boek over smartphone gebruik staan verhalen en stellingen waarover je kunt nadenken en waar je vervolgens je eigen mening over kunt vormen. De rode draad in dit boek is social media, en dan met name de smartphone en tablet, die in korte tijd en een beetje onverwachts voor veel verandering in ons leven en onze maatschappij hebben gezorgd. Kunnen we nog denken zonder die apparaten? Kunnen we nog ‘out of de box’ denken? Of zijn de smartphone en tablet nu juist de boxen waarin we opgesloten zitten? Dit boek over smartphone gebruik wil jou uitdagen. Wie ben je zelf? Wie wil je zijn? Hoe kijk je naar jezelf, naar anderen en de wereld om je heen? Jouw mening, jouw gevoelens, jouw Selfie! Welke invloed heeft de smartphone op jouw leven? Hoe kijk jij naar jezelf in deze wereld? Vind je de wereld complex of juist uitdagend? Denk je weleens na over jouw leven in de huidige maatschappij? Denk je weleens na over hoe jij jouw smartphone gebruikt? Of over het gebruik ervan in het algemeen? In hoeverre word jij beïnvloed door de nieuwe social media, het nieuws, je vrienden, nepnieuws en nepvrienden? Door over allerlei zaken in het leven na te denken, vorm je jouw eigen mening.