• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

omgaan met lastige situaties

Moraal verhaal De ezel in de put

 

Omgaan met lastige situaties

Op een dag viel de ezel van een boer in een put. Urenlang probeerde de boer de ezel uit de put te halen, maar wat hij ook bedacht, het lukte niet. Op een gegeven moment dacht hij: ik geef het op, de ezel is al erg oud, de put was erg gevaarlijk en moest toch gedempt worden. Hij vroeg wat hulp van de buren. Die hielpen graag, want de ezel in de put maakte veel lawaai. Zo spraken ze af al hun afval in de put te gooien. Zo konden ze gelijk een berg afval kwijtraken en zoude gevaarlijke put gedempt worden.

.

 

 

Ze begonnen met zijn allen de put vol te scheppen met afval. De ezel begon nog harder te schreeuwen. Tot op een gegeven moment. Toen hoorden ze niets meer. Na een poosje keek de boer in de put en hij zag dat bij elke schep afval die ze in de put op de ezel gooiden, het dier het afschudde en erop ging staan.

Terwijl ze doorgingen met afval in de put scheppen, bleef de ezel het afval van zich afschudden en ging er weer op staan.Iedereen was blij verrast toen uiteindelijk na veel emmers afval de ezel over de rand van de put kwam en eruit stapte.

* Ter overdenking
In je leven kom je regelmatig in lastige situaties terecht en krijg je vaak veel ‘afval’ over je heen. De truc is om dit van je ‘af te schudden’, een stap voorwaarts of omhoog te doen om zo uiteindelijk weer uit de put te komen. Al onze problemen worden treden om vooruit te komen. Geef nooit op. ‘Schud het af’ en ‘stap erop’, zodat je er uiteindelijk weer boven kunt staan

Omgaan met lastige situaties en tegenslagen

Dit verhaal kan gebruikt worden in lessen over pesten en cyberpesten

Dit verhaal staat in het leesboek 'Think outside the box'

 

Welke invloed heeft de smartphone op jouw leven? Een boek met moraal verhalen voor een smartphonegeneratie. De verhalen zullen je aan het denken zetten over een slim en sociaal smartphonegebruik. De oude verhalen zijn zo bewerkt en herschreven dat we nieuwe inzichten krijgen over onze huidige maatschappij. Leuk om cadeau te geven en te krijgen!

Omgaan met lastige situaties