• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

moraal verhaal Whatsapp?

verhaal over mediawijsheid en verslaving

Het moraal verhaal whatsapp?

Vier vrienden uit een WhatsApp-groep komen op een avond bij elkaar en hebben een kort gesprek. Ze komen tot de conclusie dat ze elkaar niet veel nieuws meer te vertellen hebben. Ze weten alles al van elkaar door de vele berichtjes die ze elkaar sturen. Zo kwamen ze op het idee om elkaar eens zeven dagen geen berichtjes meer te sturen. Zo zouden ze elkaar bij de volgende ontmoeting meer te vertellen hebben.

Het zou een hele uitdaging worden omdat ze elkaar dagelijks veel berichtjes verstuurden. De eerste dag begon heel goed, geen van de vier vrienden stuurde een berichtje tot het avond werd. Eén van de vrienden bedacht zich dat ze nog geen afspraak gemaakt hadden voor volgende week. En voordat hij het doorhad had hij al een berichtje gestuurd!

 

>Waar en hoe laat spreken we volgende week af? 

Binnen een minuut kreeg hij een berichtje terug:
>We hadden toch duidelijk afgesproken geen berichtjes te sturen! 
Was de reactie van de tweede vriend!

Direct daarna volgde een derde berichtje:
>Ha, ha, jullie zijn dom. Jullie hebben allebei een berichtje gestuurd? Ha, ha. 
Het bericht kwam van de derde vriend!

Slechts enkele seconden daarna volgde een vierde berichtje:
>Ik ben de enige die geen berichtje heeft gestuurd!, concludeerde de vierde vriend!

* Ter overdenking

- Als jij zelf met vrienden zo’n afspraak zou maken, zou het jullie dan wel lukken?
- En als het zou lukken, denk je dan dat je elkaar daarna meer te vertellen hebt of juist minder, omdat je hun belevingen juist hebt gemist?
- Is het appen met elkaar nu hetzelfde als samen lekker kletsen tijdens een persoonlijke ontmoeting?

Moraal verhaal 'whatsapp?'
Een leuk moraal verhaal om te gebruiken tijdens een les over mediawijsheid, bijvoorbeeld bij de les over mobielverslaving.
Dit moraal verhaal 'whatsapp?' staat ook in het boek over smartphone gebruik: 'Think outside the box'

Boek over smartphone gebruik

€ 29,95

Boek over smartphone gebruik

€ 29,95

Boek over smartphone gebruik: 'Think outside the box'
Welke invloed heeft de smartphone op jouw leven? Een boek met moraal verhalen voor een smartphonegeneratie. De verhalen zullen je aan het denken zetten over een slim en sociaal smartphonegebruik. De oude verhalen zijn zo bewerkt en herschreven dat we nieuwe inzichten krijgen over onze huidige maatschappij. 

Leuk om cadeau te geven en leuk om cadeau te krijgen!

 

Product informatie:
Formaat: Carre large (210 x 210) / Hardcover
Pagina's: 104
Eerste druk: september 2018
ISBN: 8719189110838

 

In dit boek over smartphone gebruik staan verhalen en stellingen waarover je kunt nadenken en waar je vervolgens je eigen mening over kunt vormen. De rode draad in dit boek is social media, en dan met name de smartphone en tablet, die in korte tijd en een beetje onverwachts voor veel verandering in ons leven en onze maatschappij hebben gezorgd. Kunnen we nog denken zonder die apparaten? Kunnen we nog ‘out of de box’ denken? Of zijn de smartphone en tablet nu juist de boxen waarin we opgesloten zitten? Dit boek over smartphone gebruik wil jou uitdagen. Wie ben je zelf? Wie wil je zijn? Hoe kijk je naar jezelf, naar anderen en de wereld om je heen? Jouw mening, jouw gevoelens, jouw Selfie! Welke invloed heeft de smartphone op jouw leven? Hoe kijk jij naar jezelf in deze wereld? Vind je de wereld complex of juist uitdagend? Denk je weleens na over jouw leven in de huidige maatschappij? Denk je weleens na over hoe jij jouw smartphone gebruikt? Of over het gebruik ervan in het algemeen? In hoeverre word jij beïnvloed door de nieuwe social media, het nieuws, je vrienden, nepnieuws en nepvrienden? Door over allerlei zaken in het leven na te denken, vorm je jouw eigen mening.