Posters voor Paarse vrijdag

Paarse Vrijdag op 8 december 2023

Posters voor Paarse Vrijdag

De posters zijn speciaal ontworpen scholen die mee willen doen aan Paarse Vrijdag. Op Paarse Vrijdag kleuren heel veel scholen paars. Het is de dag waarop docenten, leerlingen van het basisonderwijs, scholieren en studenten op school paarse kleding dragen. Daarmee tonen ze hun solidariteit voor gender- en seksuele diversiteit. Straal een positieve boodschap van inclusie en verdraagzaamheid uit!

Posters om de school paars te kleuren

Bestel eenvoudig en goedkoop leuke posters om de school mee te versieren. Paarse Vrijdag wordt elk jaar gehouden op de tweede vrijdag van december. Kleur de school paars en laat zien dat iedereen erbij hoort. De uitdaging is ook om op Paarse Vrijdag zoveel mogelijk mensen in het paars gekleed op een paarse school te krijgen.

A1 en A3-formaat posters voor Paarse Vrijdag

  • Gemakkelijk bestellen
  • Snel geleverd

Gratis moraal verhaal over een uil en een flamingo

Download hier het gratis moraal verhaal over de uil en de flamingo. Het verhaal mag gebruikt worden voor een LHBTIQ+ spreekbeurt, dag, project of evenement!

Iedereen mag zichzelf zijn

Het doel van deze dag is om meer bewustwording, erkenning en openheid te creëren zodat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Ook wil men zich inzetten voor een veilig school. Natuurlijk moet de bewustwording er ook aan bijdragen, dat mensen die er nog mee struggelen, er eerder voor uit kunnen/durven komen. Op de eerste Paarse vrijdag deden 150 scholen mee. Op 11 december 2011 was dat aantal al verdubbeld en ieder jaar groeit nog steeds het aantal scholen die meedoen! In 2019 deden al 1000 scholen mee. Heel veel scholen doen ook dit jaar weer mee en kleuren die dag paars ter ere van Paarse Vrijdag; dé dag waarop leerlingen, studenten en docenten in paarse kleding zich solidair tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Ze willen hiermee laten zien dat het oké is, dat zij er mogen zijn, gesteund worden en niet de enige zijn.

De A3-formaat posters passen in een wissellijst en zijn een mooi cadeau om iemand te steunen bij het 'uit de kast komen'.

Snel en gemakkelijk bestellen

De posters zijn gemakkelijk online te bestellen en worden snel geleverd. De posters zijn geschikt voor de scholen en verenigingen, maar ook voor de sportschool, de BSO, bibliotheek, etc. Hang ze in het klaslokaal, de aula, koffiekamer, kantoor, etc. Posters waar iedereen de motivatie uit kan putten om te mogen zijn wie je bent.

Thema: LHBTIQ+

Roze zaterdag  op 17 juni 2023 in Goes (NL)

Coming Out Day altijd op 11 oktober