Doel en succes

 

Doelstelling
Wat is je doel? Stel je doel is om je diploma te halen.
 Welke grenzen stel je dan voor jezelf op?Zoals hoeveel tijd je gaat besteden aan je huiswerk, wel of geen afleiding bij je huiswerk. 
- Wanneer zeg ik nee tegen nieuwe social media zoals een berichtje, gamen, tv serie.
- Wat is mijn grens voor slaap en rust om goed te kunnen studeren?
- Wat is mijn grens als iemand mij vraagt om hulp of iets leuks maar mijn planning is studeren?

Inplaats van direct ja te zeggen kun je voornemen er eerst over na te denken of antwoorden  met „daar wil ik eerst even over nadenken“ een grensmoment.

 

Als je ja zegt kan dit ook betekenen dat je diploma halen nee wordt.

Ga ik wel of niet gamen?
Ja kan dan een onvoldoende betekenen en heb je minder kans om je doel te bereiken een diploma te halen.

Succces
Als je succes hebt ben je blij en trots. Je loopt dan rechtop en vol zelfvertrouwen kun je dan je laten zien voor een klas of groep mensen. Je krijgt het gevoel dat je boven iedereen uitsteekt. Het bereiken van je persoonlijke doel zorgt voor een goed gevoel. Of het nu om je diploma gaat of je hebt een marathon gelopen of een persoonlijk verbetering gemaakt op je werk of thuis de sportschool. Het bereiken van je doel zorgt voor extra energie en zelfvertrouwen. En dat valt op, de omgeving merkt het. Het kan mensen jaloers maken, of juist inspireren. Belangrijk is dat we respect hebben voor iemand die ergens voor is gegaan en dat doel heeft behaald.

Wat je niet ziet bij succes!
Succes is mooi maar het gaat niet vanzelf. Het behalen van uitdagende doelen vereist toewijding. Je moet keuzes maken, keuzes die niet altijd even leuk zijn. Er moet soms gestudeerd of getraind worden, terwijl anderen afspreken voor een feestje. Je moet er voor zorgen dat je regelmaat en ritme krijgt in je leven, de goede gewoontes komen niet vanzelf. Dat is enorm hard werken, om die onderdelen tot gewoontes te maken. En dat gaat lang niet altijd vanzelf, teleurstelling, spierpijn, blessures, tegenslagen je moet soms problemen oplossen of angsten en inzinkingen overwinnen en steeds weer op je doel blijven focussen. Hoe ga je daar mee om, wat zorgt er voor dat je niet opgeeft? Soms lukt het ook echt, niet je doel te bereiken dat je gesteld hebt. Dat overkomt iedereen op weg naar succes. Maar juist dan doorzetten, die toewijding en het harde werk blijven volhouden! Daar kom je verder mee! We noemen het succes dan ook de ijsberg theorie, het succes is dan het gedeelte dat je ziet
boven water, maar het gedeelte onder water zit het meeste werk is van bloed, zweet en tranen.

Bij succes is het net zo als bij een ijsberg we zien alleen het resultaat dat iemand prachtig gitaar of piano kan spelen of een succes vol zakenman of filmacteur, het succes van een vlogger op youtube met miljoenen likes het lijkt allemaal zo gemakkelijk. Maar we zien niet alles wat daar aan vooraf is gegaan, het gedeelte van de ijsberg dat onder water zit. En dat is vaak heel veel het eist vaak veel discipline en toewijding van je.
Volhouden dus tot je je doel of doelstellingen bereikt heb en mensen je ijsberg zien doordat je met je succes er boven uit steekt. Dan pas weet je dat het allemaal waard is. En smaakt het vaak ook naar meer.

Wat is het verschil tussen iemand die na jaren werk en inspanning zijn/haar doel bereikt en iemand die de copy-en-pasteknop kent? Lees maar eens dit moraal verhaal: FOCUS

Een motiverende poster voor het onderwijs. De poster is enkelzijdig bedrukt op 400 gram hoge kwaliteit afwasbaar glanslaminaat. Het formaat van poster A3 (420x297 mm.).


De tekst op de poster:

- Stop niet wanneer je moe bent
- Stop wanneer je klaar bent


De poster past in de posterstandaard of wissellijst